De Ultieme Reisgids voor Puerto Viejo | Gecko Routes (2024)

Ontdek Puerto Viejo Waar te verblijven Waar kun je eten Transport Hoe er te komen Favoriete verblijven

Het stadje Puerto Viejo ligt aan de Caribische kust en biedt een ongelooflijke mix van cultuur. Je hoort de lokale bevolking Creools spreken en in de bars klinkt reggaemuziek. Dit alles staat naast traditionele Costa Ricaanse frisdrank en chique internationale restaurants die populair zijn bij expats.

Je voelt het gemeenschapsgevoel in Puerto Viejo, zelfs als je er maar een paar dagen bent. Reizigers verzamelen zich op het strand om te volleyballen en nieuwe contacten worden gelegd in de bars en op de zaterdagmarkt die elke week wordt gehouden.

Overdag is Puerto Viejo de Talamanca een relaxte strandplaats met een relaxte Caribische sfeer. s Avonds komt het stadje tot leven met levendige bars en strandfeesten.

Als je binnenkort naar Puerto Viejo gaat, ben je hier aan het juiste adres. Na het lezen van deze gids weet je in welke wijk je moet verblijven, waar je de beste restaurants kunt vinden en transport deze relaxte badplaats in Costa Rica.

bekijk ook onze lijst met de beste activiteiten in Puerto Viejo!

Is Puerto Viejo een bezoek waard?

De Ultieme Reisgids voor Puerto Viejo | Gecko Routes (1)

Of je nu wilt leren surfen of gewoon de hele dag op het strand wilt luieren, Puerto Viejo biedt voor elk type reiziger wat wils.

Als je iets anders wilt doen dan strandhoppen, dan is Puerto Viejo ook vol met wilde dieren en natuur. Dichtbij vind je bloeiende nationale parken, wildcentra en stromende rivieren die je kunt verkennen.

Hoe lang moet je in Puerto Viejo blijven?

Puerto Viejo wordt vaak overgeslagen omdat reizigers zich vaak beperken tot de Pacifische kant van Costa Rica en de reis naar het Caribisch gebied niet maken.

Terwijl veel van de bestemmingen die je in Costa Rica zult bezoeken vol zitten met wandelingen en activiteiten, is Puerto Viejo een geweldige plek om hier even tussenuit te gaan. Het is de ideale locatie om de relaxte vibe te omarmen en te chillen op de mooiste stranden aan de Caribische kant van Costa Rica!

We raden je aan om minstens 3 dagen in Puerto Viejo door te brengen. Op deze manier heb je genoeg tijd voor de activiteiten in Puerto Viejo en om zoveel mogelijk van de ongelooflijke eetcultuur te proeven.

Puerto Viejo is een plek waar je kunt blijven hangen. Weet je wanneer je gewoon zo van een plek houdt, geniet van de manier van leven en gewoon niet verder wilt? En dat is ook prima om te doen!

Waar te verblijven in Puerto Viejo

Hoewel er veel accommodatiemogelijkheden in het centrum van Puerto Viejo zijn, zijn er nog veel meer die aan de rand van de stad liggen.

De stad ligt ingeklemd tussen twee grote stranden - Playa Negra en Playa Cocles. Een aantal accommodaties heeft besloten om zich aan deze stranden te vestigen in plaats van in de hoofdplaats.

Locatie #1: In de hoofdplaats - overal dichtbij

De Ultieme Reisgids voor Puerto Viejo | Gecko Routes (2)

Als je niet van veel lopen houdt of geen auto hebt, raden we je aan om in het centrum van Puerto Viejo te verblijven.

Hier ben je dicht bij alles wat je nodig hebt - restaurants, bars, supermarkten en op maar een klein stukje lopen van het strand.

Locatie #2: Rond de stranden - Playa Negra en Playa Cocles

De Ultieme Reisgids voor Puerto Viejo | Gecko Routes (3)

De 'chiquere' hotels liggen meestal net buiten de stad, maar als je ervoor kiest om wat verder weg te blijven, ben je waarschijnlijk niet langer dan 20-30 minuten lopen terug in de stad.

Er zijn ook een aantal tuk-tuk en taxi's die je naar de stad/thuis kunnen brengen.

Je kunt vrijwel elk type accommodatie in Puerto Viejo vinden, van hostels, Airbnb's en gastgezinnen tot luxe hotels. De prijzen variëren van $20 tot $300 per nacht.

Bekijk onze favoriete plekjes om te verblijven in Puerto Viejo voor alle budgetten.

Beste plekken om te eten in Puerto Viejo

De Ultieme Reisgids voor Puerto Viejo | Gecko Routes (4)

Het eten in Puerto Viejo is anders dan in de rest van Costa Rica. Door de ligging aan de Caribische kant kun je genieten van een verscheidenheid aan rijke en heerlijke Caribische gerechten. Het is de perfecte plek om de beroemde Caribisch gekruide kip te proberen .

Naast de stevige Caribische keuken kun je er zo'n beetje alle soorten eten vinden - Costa Ricaans, gezond, veganistisch, Japans, Italiaans en nog veel meer! Om je te helpen, hebben we hier onze top 3 van plekken om te eten:

Cocomar Comida Caribeña - heerlijke en enorme porties Caribisch eten

Cocomar Comida Caribeña heeft altijd mensen binnen, ongeacht het tijdstip, en terecht. Het eten is heerlijk!

Er is een enorme variëteit aan gerechten zoals gebakken rijst, salades, vlees en vis, met ons favoriete gerecht - de klassieke kip in Caribische saus. Het vlees valt van het bot en smelt in je mond, terwijl de saus rijk en smakelijk is.

Café Rico - geniet van heerlijk eten omringd door natuur en een luiaard

De naam zegt het al, Cafe Rico betekent heerlijk café in het Spaans. Het is helemaal waar! Het café geeft je het gevoel alsof je midden in de jungle zit.

Terwijl je geniet van het gezonde eten en de beste koffie in Puerto Viejo, moet je uitkijken naar de luiaard die hier woont.

Ja, er is zelfs een luiaard die het café af en toe bezoekt. Het personeel is ontzettend vriendelijk, waardoor het een heerlijke plek is om te genieten en te ontspannen.

Heladeria Ocho Nani - mogelijk het beste ijs dat je ooit hebt geprobeerd

Heladeria Ocho Nani is een aanrader voor een dessert na het eten of gewoon een zoete traktatie overdag. De constante rij buiten vertelt je alles wat je moet weten over hoe goed dit ijs is. Het is misschien wel het lekkerste dat je in Costa Rica hebt geprobeerd!

Je kunt kiezen uit een aantal heerlijke smaken en de vriendelijke eigenaar zal je graag zijn aanbevelingen geven. Als je zin hebt in iets lichters, is hun sorbet ook een topper!

Lees ook: Beste 12 Dingen om te doen in Puerto Viejo

Transport Puerto Viejo

De Ultieme Reisgids voor Puerto Viejo | Gecko Routes (5)

Rondreizen in Puerto Viejo is net zo gemakkelijk en ontspannen als de sfeer.

Er zijn een aantal manieren om je te verplaatsen. Welke je het meest gebruikt, hangt af van waar in Puerto Viejo je besluit te verblijven.

Te voet

Als je in het centrum van Puerto Viejo verblijft, dan is alles wat je nodig hebt op loopafstand.

Het is een heel ontspannen plek, waar je je nooit hoeft te haasten om ergens te komen. Neem de tijd om te lopen naar waar je heen wilt en adem de sfeer van de stad in.

Als je verder buiten het centrum van de stad verblijft, langs de hoofdweg, is het nog steeds mogelijk om naar de stad te lopen. Maar als het te warm is of als je geen zin hebt om te lopen, is een van de onderstaande opties misschien geschikter.

Met de taxi

De veiligste en meest betrouwbare optie als je op zoek bent naar een taxi zijn de rode auto's met overheidsvergunning. Ze zijn vrij gemakkelijk te herkennen en zullen je een toeter geven als ze vrij zijn en een passagier zoeken.

Veel taxi's hebben geen meter, dus zorg ervoor dat je een prijs afspreekt voordat je instapt. Als je een meter ziet, vraag dan of ze die willen gebruiken.

Om er zeker van te zijn dat je niet te veel betaalt, zijn hier een paar richtprijzen. Een taxirit van 20 minuten naar Cahuita National Park kost tussen de $20-25 per rit. Een taxirit van 10 minuten kost gemiddeld rond de $7-10.

Door tuk-tuk

Tuk-tuks zijn een recente toevoeging aan Puerto Viejo en kunnen een geweldige manier zijn om je door de stad te verplaatsen als je geen bagage hebt.

Het kan ook gewoon een leuke ervaring op zich zijn. Om je een idee te geven van de prijs: een ritje met een tuk-tuk van 10 minuten kost ongeveer $4-6.

Met de fiets

De Ultieme Reisgids voor Puerto Viejo | Gecko Routes (6)

Dit is waarschijnlijk de populairste manier om je in Puerto Viejo te verplaatsen. Op sommige punten zie je meer fietsen op de weg dan auto's!

Een populaire activiteit is om een fiets te huren en van Puerto Viejo naar Manzanillo Beach te fietsen. Het is een voornamelijk vlakke tocht van 13 km die parallel aan de stranden loopt, dus je kunt stoppen voor een duik als je het warm krijgt.

Er zijn een aantal scooter verhuurplaatsen in Puerto Viejo, en de meeste accommodaties hebben ook fietsen te huur. Reken op een prijs tussen $3 en $12 per dag.

Met de auto

De wegen in het centrum van Puerto Viejo zijn echt niet geweldig! Het zijn eigenlijk gewoon zandwegen met veel gaten. Er wordt aan gewerkt om ze te verbeteren, maar reken er niet op dat dit binnenkort klaar zal zijn. Pura Vida!

Maar zodra je de hoofdweg oprijdt, word je begroet door een perfect geasfalteerde weg die een droom is om over te rijden.

Hoewel je geen auto nodig hebt om je in Puerto Viejo te verplaatsen, kan het handig zijn om dagtochten te maken naar plaatsen als Manzanillo, BriBri en Cahuita National Park.

Als je een auto huurt, kun je dat misschien beter in San José doen. Dat is aanzienlijk goedkoper. Je kunt een auto huren voor ongeveer $40/dag vanuit San José, terwijl de prijzen vanuit Puerto Viejo beginnen vanaf $60/dag.

Samengevat

Nu je klaar bent met het lezen van deze gids, ben je bijna klaar voor je avontuur in Puerto Viejo. De volgende stap is het maken van je persoonlijke route met onze top keuzes van dingen om te doen in Puerto Viejo. Kies gewoon je favoriete activiteiten en plaatsen om te bezoeken, en je bent helemaal klaar om blijvende herinneringen te maken in Puerto Viejo.

De Ultieme Reisgids voor Puerto Viejo | Gecko Routes (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Duane Harber

Last Updated:

Views: 6254

Rating: 4 / 5 (71 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duane Harber

Birthday: 1999-10-17

Address: Apt. 404 9899 Magnolia Roads, Port Royceville, ID 78186

Phone: +186911129794335

Job: Human Hospitality Planner

Hobby: Listening to music, Orienteering, Knapping, Dance, Mountain biking, Fishing, Pottery

Introduction: My name is Duane Harber, I am a modern, clever, handsome, fair, agreeable, inexpensive, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.