12 leukste dingen om te doen in Puerto Viejo | Gecko Routes (2024)

Het stadje Puerto Viejo ligt aan de Caribische kust en biedt een ongelooflijke mix van cultuur. Je hoort de lokale bevolking Creools spreken en in de bars klinkt reggaemuziek. Dit alles staat naast traditionele Costa Ricaanse frisdrank en chique internationale restaurants die populair zijn bij expats.

Je voelt het gemeenschapsgevoel in Puerto Viejo, zelfs als je er maar een paar dagen bent. Reizigers verzamelen zich op het strand om te volleyballen en nieuwe contacten worden gelegd in de bars en op de zaterdagmarkt die elke week wordt gehouden.

Overdag is Puerto Viejo de Talamanca een relaxte strandplaats met een relaxte Caribische sfeer. s Avonds komt het stadje tot leven met levendige bars en strandfeesten.

Of je nu wilt leren surfen of gewoon de hele dag op het strand wilt luieren, Puerto Viejo biedt voor elk type reiziger wat wils.

Als je iets anders wilt doen dan strandhoppen, dan is Puerto Viejo ook vol met wilde dieren en natuur. In de buurt vind je bloeiende nationale parken, wildcentra en ruisende rivieren die je kunt verkennen.

Maak je bucketlist maar klaar. In deze gids laten we je zien wat de beste dingen zijn om te doen in Puerto Viejo en hoe je ze kunt beleven.

Hulp nodig bij het plannen van je reis? Bekijk onze tips voor een bezoek aan Puerto Viejo - je vindt de beste restaurants, waar te overnachten, transport en meer!

Beste tours in en rond Puerto Viejo

#1 De dag doorbrengen met het verkennen van het Nationaal Park Cahuita

12 leukste dingen om te doen in Puerto Viejo | Gecko Routes (1)

Cahuita National Park is zowel een nationaal park aan land als een nationaal park onder water.

Het nationale park ligt op slechts 20 minuten rijden van Puerto Viejo en is een geweldige manier om de dag door te brengen als je omringd wilt zijn door de natuur.

Het land

12 leukste dingen om te doen in Puerto Viejo | Gecko Routes (2)

Het landoppervlak van Cahuita National Park beslaat 1.100 hectare, met dichte jungle en een bloeiend wildleven. Waar je op kunt letten zijn luiaards, brulapen, toekans en reigers, maar ook orchideeën en paddenstoelen.

We raden je aan om een gids te huren voor het nationale park als je echt meer wilt weten over wat er allemaal in het park te vinden is. Naast een bezoek aan Cahuita brengt deze tour je ook naar een waterval waar je kunt genieten van een verfrissende duik en wat snacks. De tour duurt ongeveer 2 uur en kost $40 per persoon.

Het water

12 leukste dingen om te doen in Puerto Viejo | Gecko Routes (3)

Het strand van Cahuita is een van de minst ontwikkelde van het land en is de perfecte plek om te ontspannen en te zwemmen. Het zeegebied beslaat meer dan 22.300 hectare en heeft een aantal geweldige koraalriffen.

Je kunt er schildpadden, mantaroggen, haaien, alen en zeekomkommers zien. Er zijn minstens 35 soorten koraal en 123 soorten vis, dus er is genoeg te zien!

De beste maanden om te snorkelen en duiken zijn tussen februari en april. In deze periode heeft het water een goede temperatuur en is het zicht goed.

De beste manier om het uitgebreide koraal te zien is door mee te gaan op een snorkel- of duiktour.

Een extra bonus? Cahuita National Park is eigenlijk gratis! Het park vraagt wel om donaties, dus als je het naar je zin hebt gehad, waarom draag je dan niet bij aan het onderhoud van het nationale park?

Boek hier: Rondleiding door Cahuita Nationaal Park voor $40

#2 Huur een fiets en fiets naar Manzanillo

12 leukste dingen om te doen in Puerto Viejo | Gecko Routes (4)

Een van de populairste dingen om te doen in Puerto Viejo is om fietsen te huren en naar het zuiden te fietsen naar de nabijgelegen stad Manzanillo.

Het is een rit van 13 km aan beide kanten, maar maak je geen zorgen, het is de hele weg vrijwel vlak. Het is ook een mooie en nieuwe geasfalteerde weg die de hele tijd parallel aan de kust loopt.

Dit betekent dat als je het te warm krijgt, of als je zin hebt in een pauze, je kunt stoppen voor een duik in de zee.

Onderweg kun je prachtige foto's maken en zelfs apen in de jungle aan weerszijden van je zien.

Fietsen zijn heel gewoon in Puerto Viejo

De auto's op de weg zijn gewend aan veel fietsen op de weg, waardoor ze fietsers veel ruimte geven.

Er zijn een aantal scooter verhuurplaatsen in Puerto Viejo en de meeste accommodaties hebben ook fietsen te huur. Reken op een prijs van $3-12 per dag.

#3 Klim op het verlaten scheepswrak in Manzanillo

12 leukste dingen om te doen in Puerto Viejo | Gecko Routes (5)

Het kleurrijke scheepswrak bij Playa Grande in Manzanillo is een populaire plek geworden om mooie foto's te maken. Doe wat onderzoek op Instagram en dit zal een van de meest voorkomende dingen zijn die naar voren komt voor Puerto Viejo.

Je kunt een bezoek aan het scheepswrak koppelen aan je fietsdag van Puerto Viejo naar Manzanillo.

Hoe is het daar gekomen?

De boot uit Panama liep vast op het strand van Manzanillo nadat er water in de boot was gekomen. De kapitein besloot toen om aan de grond te lopen zodat hij niet zou zinken.

Dit gebeurde pas in 2017, maar de boot ziet eruit alsof hij er al veel langer ligt!

De boot is nu een speeltuin voor volwassenen geworden, want je kunt in de mast klimmen en door de kapiteinshut lopen. Het is best cool, zij het roestig!

Nieuw in Puerto Viejo? Bekijk deze compacte Puerto Viejo reisgids voor de beste plekken om te verblijven, restaurants die je niet wilt missen en nog veel meer tips voor je bezoek aan Puerto Viejo!

#4 Ontspan op een van de vele stranden in Puerto Viejo

12 leukste dingen om te doen in Puerto Viejo | Gecko Routes (6)

Met kilometers zandstranden en de Caribische zee is Puerto Viejo voornamelijk een strandbestemming.

Niemand zal je veroordelen als je al je dagen in Puerto Viejo wilt doorbrengen met luieren op de stranden. Hier volgt een kort overzicht van de stranden in de omgeving:

  • Playa Negra - Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een schitterend zwart zandstrand dat in prachtig contrast staat met de weelderige groene junglestrook die eraan grenst. Dit is het dichtstbijzijnde strand bij de stad.
12 leukste dingen om te doen in Puerto Viejo | Gecko Routes (7)
  • Playa Cocles - is het populairste strand van Puerto Viejo. Het goudgele zandstrand trekt iedereen aan, ook surfers. Er zijn ook een aantal bars en restaurants in de buurt.
12 leukste dingen om te doen in Puerto Viejo | Gecko Routes (8)
  • Playa Chiquita - ligt 6 km van Puerto Viejo, maar is de plek om naartoe te gaan als je rust wilt. De enige manier om dit strand te betreden is via een junglepad.
  • Punta Uva - mogelijk het mooiste strand bij Puerto Viejo. Het is een typisch tropisch strand, met goudkleurig zand dat grenst aan wuivende palmbomen. Omdat het verder van de stad ligt, wordt het er ook nooit te druk.
12 leukste dingen om te doen in Puerto Viejo | Gecko Routes (9)
  • Playa Grande - kun je vinden in de nabijgelegen stad Manzanillo. Het is het langste strand in de omgeving en strekt zich uit over 11 km. Hier ligt ook het beroemde scheepswrak.
12 leukste dingen om te doen in Puerto Viejo | Gecko Routes (10)

#5 Leer meer over de inheemse Bribri-gemeenschap

12 leukste dingen om te doen in Puerto Viejo | Gecko Routes (11)

De Bribri zijn de grootste inheemse gemeenschap in Costa Rica, met ongeveer 11.500 Bribri die in Puerto Viejo wonen.

De gemeenschap spreekt hun eigen taal en heeft zelfs een eigen vorm van gebarentaal. Om hun cultuur te behouden produceren ze hun eigen voedsel, medicijnen en huisvestingsmaterialen.

In de afgelopen jaren heeft het Bribri-volk gereageerd op de groeiende vraag naar toerisme in hun inheemse land door hun manier van leven en liefde voor de natuur te delen door middel van rondleidingen.

Hoe bezoek je de Bribri gemeenschap

12 leukste dingen om te doen in Puerto Viejo | Gecko Routes (12)

De enige manier om toegang te krijgen tot de Bribri gemeenschap is door mee te gaan op een rondreis. Zo kun je met ze praten en hun cultuur leren kennen.

Tijdens deze Bribri tour voor $65 leer je meer over de inheemse gemeenschap, ontmoet je een sjamaan die een speciale ceremonie uitvoert, probeer je chocolade te maken en aan het eind bezoek je een waterval.

Het is echt een openbaringstocht die je leert over hoe andere mensen leven, hun brood verdienen en in hun gemeenschap wonen.

#6 Geniet van wildwatervaren op Rio Pacuare

12 leukste dingen om te doen in Puerto Viejo | Gecko Routes (13)

Wildwatervaren op de Rio Pacuare staat garant voor een dag vol plezier en adrenaline.

Je krijgt de kans om je peddelvaardigheden te bewijzen terwijl je door meer dan 50 stroomversnellingen vaart, variërend van klasse 2-4 op een 29 km lange rivier.

Tussen de opwindende roes door kun je de schilderachtige rivierkloof bewonderen waar je doorheen stroomt. Overal om je heen zie je watervallen, ongerepte tropische regenwouden en dieren! Kijk uit naar luiaards, neusbeertjes en toekans.

Een hele dag wildwatervaren duurt ongeveer 6,5 uur en is inclusief vervoer, ontbijt, lunch en een ervaren gids. De tocht kost $ 103 per persoon.

Boek hier: Hele dag wildwaterraften voor $103

#7 Bezoek het Jaguar Rescue Centre

12 leukste dingen om te doen in Puerto Viejo | Gecko Routes (14)

Het Jaguar Rescue Centre is een tijdelijk of permanent thuis voor zieke, gewonde en verweesde dieren.

Het werk dat de medewerkers en vrijwilligers hier doen is ongelooflijk. Ze bieden veterinaire diensten en 24 uur per dag zorg voor de dieren in het centrum.

Hier vind je een scala aan dieren - luiaards, apen, vogels, reptielen en wilde katten. De naam is echter een beetje misleidend, want hier vind je geen jaguars.

Openbare of privérondleiding

Om het centrum te verkennen, moet je meedoen aan een rondleiding. Je kunt kiezen uit twee opties: een openbare rondleiding en een privérondleiding.

De openbare rondleiding kost $22 en duurt 1,5 uur. De privérondleiding kost $75 en duurt 2 uur. Het is ook na sluitingstijd van het centrum, dus je krijgt een intiemere en exclusievere ervaring.

De gidsen zijn fantastisch, ze vertellen de verhalen van alle dieren en leren je zoveel dat je nog niet wist.

Door een van deze rondleidingen te volgen, help je ook het Jaguar Rescue Centre te steunen.

#8 Leer hoe chocolade wordt gemaakt tijdens een chocolade tour

12 leukste dingen om te doen in Puerto Viejo | Gecko Routes (15)

Wist je dat de gemiddelde chocoladeconsumptie wereldwijd bijna 1 kg per persoon per jaar bedraagt?

Voor sommigen onder ons is dat bedrag misschien nog hoger, maar heb je er wel eens over nagedacht waar het vandaan komt en hoe het wordt gemaakt?

Caribische cacao

12 leukste dingen om te doen in Puerto Viejo | Gecko Routes (16)

Cacao, dat wordt gebruikt om chocolade te maken, groeit erg goed aan de Caribische kust en is een belangrijk gewas voor de mensen in het gebied.

Een chocoladetour neemt je mee door de stappen van hoe rauwe cacaobonen worden omgezet in een heerlijke reep chocolade.

Deze biologische boerderijtour met chocolade en suiker kost $70 en neemt je mee op een culinaire en culturele reis met een deskundige gids. Je bezoekt lokale boerderijen, terwijl je Caribische vruchten en chocolade proeft en leert hoe je rietsuikersap bereidt.

#9 Neem de golven van Puerto Viejo en ga surfen

12 leukste dingen om te doen in Puerto Viejo | Gecko Routes (17)

Puerto Viejo is een geweldige plek om te leren surfen of om er beter in te worden als je het al kunt.

Playa Cocles is een van de belangrijkste surfspots in Puerto Viejo en biedt sterke golven voor gemiddelde en gevorderde surfers. Beginners kunnen hier ook proberen een golf te pakken, maar dan wel met een instructeur aan je zijde.

De stroming is ook vrij sterk op dit strand, maar er zijn strandwachten aanwezig.

Je kunt een surfplank huren voor ongeveer $15 per dag.

PRO TIP: Als je van surfen houdt, Tamarindo staat bekend als de surfhoofdstad van Costa Rica en is ook een geweldige plek om te leren surfen.

#10 Dieren spotten in Gandoca-Manzanillo Wildlife Refuge

12 leukste dingen om te doen in Puerto Viejo | Gecko Routes (18)

Ten zuiden van Puerto Viejo, net boven de grens met Panama ligt het Gandoca Manzanillo Wildlife Refuge. Dit gebied beschermt enkele van de meest bedreigde flora en fauna van de regio.

In het toevluchtsoord vind je verschillende zeldzame habitats, zoals laaglandregenwoud, moerasland en mangrovemoeras. Dit maakt het een spannende plek om te wandelen, want je kunt er verschillende terreinen en uitzichten ervaren.

Het is ook een geweldige plek om wilde dieren te spotten, want het is het broedgebied van schildpadden, zeekoeien, krokodillen, kaaimannen, tarpons en dolfijnen. Wat wil je nog meer!

Als je een bezoek brengt tussen maart en mei, dan heb je geluk want dan is het schildpaddenbroedseizoen in Gandoca-Manzanillo.

Je kunt zelf of met een gids door het gebied wandelen.

#11 Geniet van het beste nachtleven in Costa Rica

12 leukste dingen om te doen in Puerto Viejo | Gecko Routes (19)

Het nachtleven in Puerto Viejo is erg levendig, maar tegelijkertijd ook relaxed.

Hiermee bedoelen we - het is de plek voor de beste feesten in Costa Rica, maar het is ook ongelooflijk relaxed. Het maakt niemand uit wat je draagt, er is geen eindtijd en iedereen is welkom!

Ga op dinsdag naar Tasty Waves voor Taco Tuesday en goedkope drankjes of geniet van de reggae vibes bij Johnny's Place. Hot Rocks is ook een populaire plek in de stad met elke dag een happy hour van 3 uur!

Er zijn tegenwoordig geïmproviseerde strandfeestjes die duren tot de zon weer opkomt. Deze hebben geen vaste tijden of locaties, je moet gewoon rondvragen en hopen dat iemand weet waar het zal zijn.

#12 Verken de boerenmarkt van Puerto Viejo op een zaterdag

12 leukste dingen om te doen in Puerto Viejo | Gecko Routes (20)

Elke zaterdag van 07:00 tot 12:00 uur komt de boerenmarkt tot leven. Het is een van de beste plekken om vers voedsel te kopen of wat souvenirs mee naar huis te nemen.

Er zijn een aantal kraampjes met biologisch fruit en groenten, koekjes, lokaal brood, koffie en chocolade, maar ook lokaal handwerk, natuurlijke zeep en schoonheidsproducten.

Het is een prachtige manier om je te mengen onder de plaatselijke bevolking en tegelijkertijd de gemeenschap te steunen.

Populairste manieren om naar Puerto Viejo te gaan

Afronden

Nu je de leukste dingen om te doen in Puerto Viejo hebt uitgezocht, is het tijd om die bucketlist af te vinken. Weet je niet zeker hoe je je reis moet plannen? Onze gids is er om je te helpen! Je komt te weten hoe lang je in Puerto Viejo moet blijven, waar je kunt eten, transport en nog veel meer. Veel plezier met plannen!

12 leukste dingen om te doen in Puerto Viejo | Gecko Routes (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Francesca Jacobs Ret

Last Updated:

Views: 6248

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Francesca Jacobs Ret

Birthday: 1996-12-09

Address: Apt. 141 1406 Mitch Summit, New Teganshire, UT 82655-0699

Phone: +2296092334654

Job: Technology Architect

Hobby: Snowboarding, Scouting, Foreign language learning, Dowsing, Baton twirling, Sculpting, Cabaret

Introduction: My name is Francesca Jacobs Ret, I am a innocent, super, beautiful, charming, lucky, gentle, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.