Henk de Jong ging op de koffie bij Lijnders en uit eten met Ten Hag: "Inspirerende dagen" (2024)

Andor Faber

2 mei, 18:00 3 minuten leestijd

Henk de Jong ging op de koffie bij Lijnders en uit eten met Ten Hag: "Inspirerende dagen" (2)

Het was een bliksembezoek, maar het tripje van Henk de Jong naar Engeland heeft hem veel opgeleverd. Of SC Cambuur er ook profijt van heeft, moet later blijken.

Zondagochtend vroeg stapte de Drachtster op het vliegtuig met technisch manager Lars Lambooij. In Engeland ging het tweetal op bezoek bij Liverpool en Manchester United om maandagavond terug te reizen naar huis.

"Wij zijn daar gastvrij ontvangen, dat is niet normaal", zegt Henk de Jong over die trip. Met assistent-trainer Pepijn Lijnders van Liverpool zagen ze naar een wedstrijd van hun beloften tegen Arsenal.

United naar Leeuwarden?

Lambooij had geregeld dat ze 's avonds uit eten konden met Erik ten Hag. De Jong kent de Manchester United-trainer nog wel vanuit zijn tijd dat hij coach was bij Go Ahead Eagles en FC Twente. "Het was een geweldige en unieke avond, heel inspirerend."

Maar wat heeft Cambuur hier nou precies aan? "Ik denk dat dit wel iets gaat opleveren", zegt De Jong. "We hopen dat ze bij ons komen en zien waar we mee bezig zijn, in het nieuwe stadion met fanatieke supporters en een gewoon veld."

Henk de Jong ging op de koffie bij Lijnders en uit eten met Ten Hag

Cambuur hoopt vrijdag een Limburgs feestje te voorkomen. Roda JC is bij een eigen overwinning en een nederlaag van FC Groningen bij Telstar zeker van promotie naar de eredivisie.

Maar daar willen De Jong en zijn ploeg niet aan meewerken. "Wij gaan daar gewoon heen om onze sportieve plicht te doen. Er zal niet zoveel veranderen aan vorige week. Ik vond het soms goed en daar willen we in verder."

Mercera weer in de basis

Fedde de Jong raakt zijn basisplaats op het middenveld kwijt. Hij maakt een vermoeide indruk en daarom kiest de technische staf ervoor zich op de bank te zetten. Doordat Remco Balk terug komt van een schorsing, schuift Michael Breij naar het middenveld.

Op het middenveld kiest De Jong weer voor Tyrique Mercera. "Ik vind dat die jongen heel goed op het middenveld kan spelen. Er staat een beer die laat zien dat hij er is. Als hij leert om met zijn omgeving om te gaan, denk ik dat hij alle mogelijkheden heeft om een hele goede middenvelder te worden."

Henk de Jong ging op de koffie bij Lijnders en uit eten met Ten Hag: "Inspirerende dagen" (3)

Dat Mercera nu op het middenveld speelt, is wel opvallend. Want bij de beloften speelde hij als rechterverdediger. Mercera: "De trainers zagen meer potentie voor mij op de positie van verdedigende middenvelder. Ik denk dat ik me nu daarop kan focussen en ik zie nu zelf de potentie ook."

Eerst vond de 20-jarige Zuid-Hollander er niet zoveel aan, op het middenveld. "Maar de laatste tijd zie ik wel wat ik kan brengen met mijn kwaliteiten daar. Dan begin je het zelf ook leuker te vinden", vertelt Mercera.

Bergsma maanden uit de roulatie

Vorige week misten er elf spelers, maar de enorme lijst aan afwezigen is nu wat kleiner. Balk is dus terug, maar ook Vincent Pichel en Mathias Nartey zitten weer bij de wedstrijdselectie.

Een van de afwezigen is Léon Bergsma. Hij raakte twee weken geleden geblesseerd, maar zijn knie was nog lang te dik voor een goede scan. Die is nu wel gemaakt en daar is uitgekomen dat hij minimaal drie maanden niet inzetbaar is. Een klein voordeeltje is dat hij niet geopereerd hoeft te worden, zoals het nu lijkt.

De wedstrijd tussen Roda JC en SC Cambuur is live te volgen bij Omrop Fryslân op de radio in een extra sportprogramma. Dat begint om 19.45 uur en daarin is ook uitgebreid aandacht voor het duel dat sc Heerenveen speelt tegen Almere City.

Van beide wedstrijden is de aftrap om 20.00 uur. Vanuit het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade verzorgt sportverslaggever Andor Faber het commentaar, in het Yanmar Stadion in Almere zit sportverslaggever Arjen Visser.

Zaterdag is er in het Cambuur Sjoernaal bij Omrop Fryslân een uitgebreide samenvatting terug te zien van Roda JC - SC Cambuur.

Lees ook:

Michael Breij na frustrerende weken terug bij Cambuur: "Seizoen met veel downs en weinig ups" Gelijkspel levert Cambuur weinig op, maar trainer De Jong tevreden over doelpuntrijk duel Komst Van Persie vergelijkbaar met Van Basten: "Er komt iemand binnen man, hallo zeg"

Henk de Jong ging op de koffie bij Lijnders en uit eten met Ten Hag: "Inspirerende dagen" (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nathanial Hackett

Last Updated:

Views: 6446

Rating: 4.1 / 5 (72 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathanial Hackett

Birthday: 1997-10-09

Address: Apt. 935 264 Abshire Canyon, South Nerissachester, NM 01800

Phone: +9752624861224

Job: Forward Technology Assistant

Hobby: Listening to music, Shopping, Vacation, Baton twirling, Flower arranging, Blacksmithing, Do it yourself

Introduction: My name is Nathanial Hackett, I am a lovely, curious, smiling, lively, thoughtful, courageous, lively person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.