Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (2024)

Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (1)

Teateret ga Elias et nytt liv

SANDEFJORD Onsdag 24. februar 2016 Uke 8 – nr. 91 Årgang 3

Elias Lunde Huseby hadde sceneskrekk, men med god hjelp fra gode venner har 15-åringen endelig tatt steget opp på scenen. Det ble et vendepunkt for den beskjedne gutten. Nå venter en hektisk oppkjøring til BRUS. SIDE 6-7

Nye ledere i Amnesty Sandefjord SIDE 4

Full- spekket program SIDE 16

Jubilantser lyst påfremtiden SIDE 8-9

Dagens med dessertbord

Åpent fra 06.30 til 21.00 - Tlf: 33 19 24 80. God hjemmelaget mat. Rom, hotellhytter, konferanser, julebord mm.www.holms.as

Gamle E-18 mellom Sandefjord og Larvik.

fra

99,-

Metro Bowling & Lekeland Sandefjord ASHinderveien 8, 3223 Sandefjord • Telefon 33 52 30 00

Moro for

hele familien

Les mer om oss på nett;www.metrobowling.nowww.metrolekeland.no

La oss

-

Vinter-ferie!

Vi sees på Metro Bowling & LekelandMetro Bowling & Lekeland Sandefjord er et kjempestort innendørs lekeland med hoppeslott, spiralsklier, trampoliner, klatrevegg, klatrestativ, tunneller, ballhav, softballkanoner og mye mer. I

samme bygg finner du også vår bowlingavdeling. Her har vi 10 topp moderne bowlingbaner, biljard, shuffleboard, underholdningsspill, café med pizza og grillkjøkken.

Moro for hele

familien!Les mer om oss på nett;www.metrobowling.nowww.metrolekeland.no

Metro Bowling & Lekeland Sandefjord ASHinderveien 8, 3223 Sandefjord • Telefon 33 52 30 00

Moro for

hele familienVi sees på

Metro Bowling & LekelandMetro Bowling & Lekeland Sandefjord er et kjempestort innendørs lekeland med hoppeslott, spiralsklier, trampoliner, klatrevegg, klatrestativ, tunneller, ballhav, softballkanoner og mye mer.

I samme bygg finner du også vår bowling-avdeling. Her har vi 10 topp moderne bowling-baner, biljard, shuffleboard, underholdningsspill, café med pizza og grillkjøkken.

Les mer om oss på nett;www.metrobowling.nowww.metrolekeland.no De

sign

& la

yout

: Idé

huse

t Alb

rets

en. F

oto:

Glim

tfoto

graf

ene,

Shu

tters

tock

, iSt

ockP

hoto

.

La oss arrangere bursdags-feiringen

Metro Bowling & Lekeland Sandefjord AS • Hinderveien 8, 3223 Sandefjord • Telefon 33 52 30 00

159,-StorPizza kun

1 valgfri stor pizza pr kupong. Tilbudet gjelder t.o.m 8/3 hos Pizzabakeren i Sandefjord sentrum.

Sandefjord Sentrum, Thaulows gate 29. Tlf 33 46 60 00

NY I BYEN

– Glade ogtrygge barnmobber ikke SIDE 2-3

16 år ogsolo påscenen

Ingrid Saga Andersen debuterer på Draaben:

Hun har stått på scenen utallige ganger, men for første gang skal Ingrid Saga Andersen (16) holde solo- konsert. På Draaben skal hun servere musikalske perler fra sin fars platesamling. SIDE 2-3

Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (2)

N Y H E T E R B Y A V I S A S A N D E F J O R D 24. februar 20162

SMART Kjøkkenwww.smartkjokken.no Kjøkken - Garderobe - Bad

Gratis hjemmebesøk og kostnadsoverslag

Med 18 års erfaring kan vi tilby løsninger som kombinerer høy kvalitet og en konkurransedyktig pris fra serviceinnstilte medarbeidere

Kontakt vår lokale representant Tor Arne Andreassen: 9907 7017 E-post: [emailprotected]

- uansett type og alder på ditt kjøkken

VI BYTTER DØRER, SKUFFER, BENKEPLATER OG VASK

Vestfold Nei til EU

avholder åpent møte og årsmøte den 3.3. fra kl. 18.30 på Grønt fa*gsenter, Gjennestadtunet 85, Stokke. Innledninger v/ny nestleder i Nei til EU, Shoaib Sultan om sine tanker om NtEUs arbeid fremover, og Hiam Al-Chirout fra Larvik SV om EU og flyktningsituasjonen i Europa. Enkel servering. Utlodning. Årsmøte fra ca. kl. 19.30.

Mer informasjon:http://www.neitileu.no/fylkeslag/vestfold/informasjon_til_medlemmene/dokumenter

Anerkjennende ord, kva-litetstid, tjenester, gaver og fysisk berøring er fem viktige «språk» i bekjem-pelsen av mobbing. Det viktigste for elevene er at de skal føle seg sett og at noen bryr seg.

ESPEN RINGDAL ANDERSEN tekst og foto

Dette er kjernen i arbei-det til sosiolog og kurshol-der Anita Fevang, som har mobbing som sitt spesialfelt. Hun har mange års erfaring fra ledende stillinger innen barnevernsinstitusjoner og lektor i Sandefjordskolen og Bournemouth & Poole college i England. Fra trygge stillin-ger i offentlig sektor har hun tatt spranget å bli selvstendig næringsdrivende og skredder-syr kurs og foredrag etter kun-denes behov.

Trygghet og kjærlighetHun er opptatt av forebyggen-de arbeid på et tidlig stadium på barneskolen. Hun mener et godt klassemiljø er en god start for å forebygge mobbing.

Ω Barn som føler seg trygge og som føler at folk vil dem vel, er bedre i stand til å være snille mot andre. Barna vil gjerne behandle andre som de selv behandles. Hvis de kommer fra et hjem der atmo-sfæren preges av sjenerøsitet og kjærlighet, vil de reagere på samme måte overfor folk rundt seg. På samme måte viser barn som kommer fra et grusomt, utrygt eller kaldt hjem den samme atferd over-for jevnalderende, noe som kan føre til mobbing. Ved å være glad i og akseptere bar-net som han/hun er, vil man hjelpe vedkommende til økt

selvtillit og selvfølelse, slik at han/hun kan gi til andre, sier Anita Fevang.

Det finnes flere måter å vise at man bryr seg på, og for å fylle opp verdsettelsestanken, er det viktig å vite hva hvert enkelt barn eller ungdom trenger aller mest.

Eksempler på bruk av de for-skjellige språkene er:• Fysisk berøring, i form av for eksempel massasje.Hun sier at massasje kan være en måte å skape god atmos-fære på.Ω Etter massasje føler man seg avslappet og kroppen får lyk-kehormoner som igjen gjør at man er i godt humør, har god oppførsel og forbedret evne til konsentrasjon og fokus, sier hun.• Anerkjennende ord fra lære-ren eller sjefen mener hun er viktig. Mange savner ros for hvem de er og personligheten man setter pris på, heller enn kun når man yter godt. Når man skal gi et kompliment har sosiologen følgende tips: Bruk navnet til vedkommende, spe-sifiser hva det er du setter pris på, og fortell hvorfor dette er viktig for deg, medeleven eller organisasjonen.• Kvalitetstid kan være så mangt, men hun trekker fram at elever i et friminutt kanvære opptatt av å prate med hverandre, mens andre ønsker å hoppe tau. Det kan variere fra elev til elev, men kvalitet er viktig. Elever med kvalitetstid som sitt viktigste verdsettelsesspråk vil oppføre seg bedre på skolen, om de får dekket behovet fra voksne hjemme.• Tjenester kan være små ting som å hjelpe ordenseleven med å tørke av tavla, eller å ta ut søpla. Gaver trenger

ikke være dyre, men det er viktig at mottakeren merker at giveren ha tenkt på en, og at han har funnet ut hva man interesserer seg for, eller kan-skje favorittfargen eller favo-rittsjokoladen.

Ω Å bry seg om andre og belønningssystemer som tref-fer hver enkelt, er andre vir-kemidler i bekjempelsen mot mobbing, sier hun.

GodhetHun mener det er mange grunner til at barn og tenår-inger tyr til mobbing.

Ω Disse inkluderer mangel på moralsk opplæring, lav selvtillit, negative følelser om seg selv, og mangel på trygg-het, kjærlighet og omsorg hjemme. Det å lære verdien av omsorg, verdsettelse og omtanke kan endre negative tankesett og holdninger som bidrar til mobbing, slik at mobberne kan leve lykkelige-re og et mer produktivt liv, sier hun.

Ω Jeg mener at det viktigste er å bekjempe mobbing med verdsettelse, sier hun. Jeg har aldri opplevd glade, trygge barn eller ungdommer som mobber. I så fall er det unn-takene, og en maktkamp som handler om posisjonering.

[emailprotected] VERDSETTELSE: Anita Fevang har mobbing som sitt spesialfelt, og hun er opptatt av at barn f

Bekjemp mobbing mFA

KTA Anita Fevang

• Sosiolog og lektor.• Etterutdanning innen organisasjon og endring, HR-management og ledelse i off entlig sektor.• Mange års erfaring som bl.a. leder for barneverns- institusjon og i privat næringsliv.• Lektor i Norge og England.• Foreldreveileder.• Spesialist i klasseledelse og ledelse i off entlig sektor.

4 millioner fra Riksantikvaren Riksantikvaren har fordelt over 100 millioner kroner til fylkeskommunene, som skal brukes til istandsetting av fredede bygninger i privat eie. 4 av mil-lionene kommer Vestfold til del. Riksantikvaren ønsker også at fylket skal gi penger fra sitt eget budsjett til det samme formålet. Oppland, Telemark og Hordaland er de fylkene som har fl est fredede bygg i privat eie.

CMYK er konkurs Omtrent halvparten av de 260 ansatte i CMYK-kjeden mister jobben. De 41 butikkene i kjeden har hovedkontor i Bergen. Butikken i Hvaltorvet Senter er en av dem. Vareutvalget består hovedsakelig av såkalte accessories som smykker, klokker, vesker og sjal. Selskapet har slitt med underskudd de to siste registrerte regnskapsårene med fl ere millioner kroner i minus.

Milenburg Jazz på ThaulowsMilenburg Joys Jazz Quintet fra Trondheim har konsert på Thaulows Café & Bar fredag kveld. Dette er musikk for alle som liker New Orleans Hot Jazz og svingen-de melodisk jazz. «Hot jazzen» er blitt holdt udødelig av blant andre Louis Armstrong, Bix Beiderbecke og Jelly Roll Morten.

Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (3)

3N Y H E T E RB Y A V I S A S A N D E F J O R D24. februar 2016

Norema Kjøkkenstudio LarvikNansetgata 14 – 3256 Larvik – Telefon: 33 19 30 80

GARDEROBE

DAGERBook møte på vår hjemmeside www.norema.no

- 25 % rabatt på alle typer garderober vedbestilling innen 27. februar.

MS 261NYE

Lettere, smidigere, mer effekt!

Åpent kl. 08.00-16:30 Torsdag til kl 18. Lørdag 9-14

Kilgata 17B, Sandefjord - TLF 33 46 83 60

:: 50,2 ccm :: 4,1 hk :: 4,9 kg ::

får en god og trygg oppvekst.

med verdsettelse

«Hva er integrasjon»? Sandefj ord bibliotek inviterer til fi losofi sk salong torsdag kveld. Kveldens tema er «Hva er integra-sjon»?, og den utdannede fi losofen Michael Noah Weiss er vert for salongen. Han har doktorgrad i fi losofi og utdannet fi losofi sk praktiker.

Morsmålsdagen på Stokke bibliotek Søndag i forrige uke ble Morsmålsdagen markert verden over. På Stokke bibliotek har de av praktiske årsaker valgt å utsette sitt arrangement til 5. mars. Da invite-res polske barnefamilier til en samlingsstund på biblioteket. Her vil Aleksandra Sieczko fortelle eventyr og lese dikt for barna. Alt vil foregå på polsk. I tillegg vil det settes opp en utstilling med barnebøker på mange forskjellige språk.

Musikalske perler «Solnedgangens gylne årer» er tittelen på arrangementet som besøker Nygård sykehjem fredag kveld. På program-met står musikalske og klassiske innslag av Anne Marit Ådland, sang og lesning, og Arnfi nn Nedland, klaver og trekkspill. Arrangør er Musikk i Sandefj ord kulturkirke.

Barneaktiviteter på Hvalfangst-museetPå Hvalfangsmuseet er det fortellerstund og barneverk-sted hele vinterferieuka. Under fortellerstunden får barna vite mer om sjøhester, sjøløver og kanskje til og med sjøpølser. Livet i havet er mystisk og i gamle dager kunne det være skremmende da man visste enda mindre om havdypet. Etter fortellerstunden får barna mulighet til å lage sitt eget fantasidyr.

Mange reiser uten forsikring1 av 10 i Vestfold sier at de har reist til utlandet uten å være helt sikker på at reiseforsik-ringen var i orden. Dt viser en undersøkelse gjennomført av Ipsos MMI for Gjensidige. De mellom 15 og 39 år er mest «risikovillig» og i denne kate-gorien finner man flest menn. -Det vil si at flere tusen inn-byggere i Vestfold er usikker på om de hadde reiseforsikring før ferieturen startet, sier Arne Voll som er informasjonssjef i Gjensidige. Selv om dette er mange - er det et lyspunkt at Vestfold, sammen med Sogn og Fjordane, kommer best ut i undersøkelsen.

Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (4)

Byavisa Sandefjord arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Den som mener seg rammet av urettmessig avisomtale oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Pressens fa*glige Utvalg (PFU) er et klage-organ som behandler klager mot pressen i presse-etiske spørsmål.

Pressens fa*glige Utvalg, P.B 46 Sentrum, 0101 Oslo Tlf. 22 40 50 40, faks 22 40 50 55, E-post: [emailprotected]

LEDER

Dessverre er det mange barn og unge som opplever å bli mobbet og utstøtt. Her har vi alle et ansvar. For å hindre mobbing må vi være gode rollemodeller, tørre å bry oss og ikke minst si ifra. Vi oppfordrer alle til å gi litt ekstra oppmerksomhet til de som trenger det mest. Gi en klem eller noen rosende ord. Det varmer så mye mer enn mange tror.

Byavisa Sandefjorden del av Content Media

Telefon: 33 46 20 00 Besøksadresse: Søndre Kullerød 4A

Postadresse: Søndre Kullerød 4A, 3241 SandefjordKontortid: Mandag-fredag 8-16

Hjemmeside: www.byavisa.sandefjord.no

Opplag: 21.600 | Distribusjon: Norpost | Trykk: Agderposten Trykk AS

Markedsavdelingen: Salgssjef:

Safina Sadiq, tlf. 915 43 374

Mediekonsulenter:Silje Kristengård, tlf. 971 24 549

Tine Elise Nielsen, tlf. 455 01 015Rune Haraldsvik, tlf. 941 99 941

Annonser:Telefon: 33 46 20 00

Ansvarlig redaktør: Geir A. Arneberg, tlf. 32 80 53 53

Redaktør/Daglig leder: Hildegunn S. Riksfjord, tlf. 930 15 428

Layout og produksjonssjef: Jarle Lövenörn Lystad, tlf. 992 56 543

Redaksjonen:Journalister:

Hilde Jeanett Lorentzen, tlf. 954 09 627Marlin Raastad (frilans), tlf. 466 83 750

Espen Ringdal Andersen, tlf. 976 79 270

Tips:

Telefon: 33 46 20 00

N Y H E T E R B Y A V I S A S A N D E F J O R D 24. februar 20164

Marte Trollsås Vestly og Amanda Liimatainen er nyvalgte ledere i Amnesty Sandefj ord. Nå vil de få med seg fl ere engasjerte ungdommer. –Det vi gjør betyr faktisk noe og vi kan gjøre en forskjell, sier de.

HILDEGUNN S. RIKSFJORD tekst og foto

Amnesty Sandefjord startet opp for snart fi re år siden. Nå er nyvalgte ledere på plass og deres engasjement skal være drivkraften bak økt aktivitet og fl ere medlemmer.

Ω Vi ønsker å rekruttere fl ere og vet at det er mange der ute

som har et stort engasjement. Vi har mange gode ideer for å øke engasjementet og har pla-ner om fl ere aktiviteter utover året, forteller Marte Trollsås Vestly.

Selv har hun vært engasjert i fl ere år og fi kk med seg Amanda Liimatainen i fjor. 24. januar ble de begge valgt til ledere.

Ω Det er tradisjon å ha tre ledere i Amnesty Sandefjord. Vi er to av tre som skal dele på ansvaret og vi gleder oss. Jeg hadde bare vært på noen få møter før jeg ble valgt til leder, forteller Liimatainen.

God følelseAmnesty International jobber med mange ulike prosjekter verden over. Menneskerettighetene er fel-

lesbetegnelsen for alle prosjek-tene og gjennom lokallag ska-pes det lokale engasjementet.

Ω Det er lett å lukke øyne-ne for alt det grusomme som skjer i verden. Vi har det så bra her i Norge. Men vi kan ikke lukke øynene. Det å være med å bidra gir en god følelse. Det jeg gjør hjelper noen. Det å bruke ytringsfriheten for å gjøre en forskjell er utrolig vik-tig, sier Marte Trollsås Vestly.

Lokallaget her i Sandefjord er en ungdomsgruppe og i det siste har hatt om lag 15 delta-kere på møtene sine. Nå er de i gang med å legge en slagplan for videre arbeid.

ΩVi er i en omstillingsfa-se nå og skal fi nne vår vei videre. Planen er å ha møter annenhver uke og vi ønsker

oss mange nye medlemmer. Jo fl ere, jo bedre, sier de to lederne.

Politisk nøytraleI Amnesty International er det som sagt menneskerettighe-tene som legger føringer for jobben de gjør, ikke politisk ståsted.

Ω Vi er politisk nøytrale, men vi vil naturligvis påvirke poli-tikken ved å få politikerne til å følge menneskerettighetene. Til og med her i Norge brytes menneskerettighetene og det er en skam, sier Vestly.

Mange velger å støtte Amnesty International ved å gi penger. I lokkallaget her i Sandefjord er det derimot ikke pengene som styrer akti-viteten.

Ω Penger hjelper selvfølgelig og det er et godt alternativ for de som ikke har mulighet til å engasjere seg. Vi er skoleelever og har dermed ikke så mye penger, men vår gruppe kan bidra til å gjøre en forskjell gjennom tid og engasjement, slår de fast.

Ω Jeg er engasjert fordi jeg vet at grusomme ting faktisk skjer. Jeg kan bruke tiden min til å gjøre noe bedre og jeg ønsker å åpne øyne-ne til folk for det som faktisk skjer rundt omkring i ver-den, men også her hjemme. Menneskerettighetene er uni-verselle og vi kan ikke fi nne oss i at disse brytes, avslu*tter Marte Trollsås Vestly.

[emailprotected]

ENGASJERTE UNGDOMMER: Marte Trollsås Vestly og Amanda Liimatainen er brennende engasjerte ledere i Amnesty Sandefj ord. Nå håper de å kunne vekke engasjementet hos enda fl ere ungdommer i byen.

Vil skape større engasjement

Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (5)

5N Y H E T E RB Y A V I S A S A N D E F J O R D24. februar 2016

HVALSJOKOLADE

Hval Sjokoladefabrikk

VI FEIRER 20 ÅR!Vi takker alle våre kunder og samarbeidspartnere for de første 20 år og gleder oss til de neste!

Vi feirer med halv pris i fabrikkutsalgetfredag 26. februar.

TA 2 – BETAL FOR 1

Utvidet åpningstid fredag 26. feb. kl 06.00 – 18.00

hvalsjokolade.no

Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (6)

N Y H E T E R B Y A V I S A S A N D E F J O R D 24. februar 20166

TACOBURGER

55,-Nyhet!

Pris fra:

HER & NÅ-TILBUD!

SOFT -IS

Kun

Kr.19,-

Elias Lunde Huseby (15) var veldig sjenert helt til hans venner nærmest tvang han til å stå på scenen og med bli med i BRUS (Bare Ranvik ung-domsskole) i fj or. Det har han ikke angret på.

ESPEN RINGDAL ANDERSEN tekst og foto

Denne uka er det ingen felle-søvelser på Ranvik ungdoms-skole, men i neste uke blir Elias og de andre aktørene i oppsetningen nærmest boende på ungdomsskole fra morgen til kveld. Det er første gang han er med. Året før hadde han lyst, men klarte ikke å stå på scenen. Det ble en for stor påkjenning.

Selvtilliten økteDen skolefl inke gutten sa ikke

stort i timene. Han var ikke særlig aktiv, men det siste året har han fått mye større selv-tillit, er mer aktiv i timene og har fått fl ere gode venner. Han skriver r e v y s k e t s j e r og teaterstyk-ker. 15-åringen har et tettpak-ket program fra han står opp om morge-nen til han går og legger til. Hverdagen har fått en helt annen mening og han kjeder seg aldri. Han gir BRUS mye av æren for hans gode livskva-litet.

Hans andre hjemElias er så ofte han kan i Napergården, og han roser til-budet til ungdommen i regi av Frilynt. Han er redaktør av Napern 1916 som er deres hjemmeside. Han setter ung-

dommer i gang med å skrive saker og han leser gjennom sakene før de går på trykk.

Han stortrives i redaktørsto-len.

– Det er et godt miljø i Napergården med mange f o r s k j e l l i g e u n g d o m m e r . Tilbudet er vel-

dig bra og jeg har mange ven-ner i Napergården, sier Elias, og legger til at stedet er hans andre hjem.

Skriver kronikkerElias er ikke sportsinteressert, mens opptatt av ungdom og kultur. Han leste i aviser og på nettet at det kunne komme kutt i statsbudsjettet innen kultur i fjor. BRUS på Ranvik ungdomsskole sto i fare for å bli nedlagt. Da tok Elias pen-nen fatt.

– Jeg satte meg ned og skrev kronikker som kom på trykk i Dagbladet og Aftenposten i fjor. Det handlet om ung-dom og kultur. Vi har mange idrettshaller, men ikke så mange kulturhus for ungdom. Napergården er et godt eksem-pel på hvor viktig kultur er for ungdom. Jeg fi kk mange positive tilbakemeldinger på kronikkene, sier Elias.

MusikklinjaElias er ferdig med ungdoms-skolen til sommeren, og til høsten venter musikklinja ved Sandefjord videregåen-de skole. Han spiller gitar og synger. 15-åringen har planer om å bli skuespiller eller jobbe innen media. Han var med i Sandefjord Teaterforenings oppsetning «Oliver» i fjor, og han skal også være med i årets oppsetning «Peter Pan».

[emailprotected] AKTIV: Elias Lunde Huseby har det siste året blitt en

Fra sceneskrekk til redaktør

Jeg satte meg ned og skrev

kronikker som kom på trykk i Dagbladet og Aftenposten i fj or.

ELIAS LUNDE HUSEBY

Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (7)

Nå er både OnklP og De Fjerne slektningene, og Miss Tati klare for Fjordfesten.

HILDEGUNN S. RIKSFJORD tekst

For to år siden ble «Styggen på ryggen» kåret til årets låt under Spellemannsprisen. Til sommeren får publikum høre den og fl ere fengende låter fra de tre albumene som OnklP og De Fjerne Slektningene har gitt ut, under Fjordfesten.

De kommer til å servere en beinhard hybrid av rap og melodiøs rock, og i august får altså Fjordfesten besøk av ban-det som gang på gang har levert fra scenen.

Miss TatiFjordfesten får også besøk

av Miss Tati denne sommeren. Artisten serverer musikk fra melodiøs rap med elektronis-ke elementer til mer jazzpreget stoff og rytmisk soul.

I fjor vant Miss Tati Årets

Forbildepris under By:Larm og var Urørt-fi nalist samme år.

[emailprotected]

7N Y H E T E RB Y A V I S A S A N D E F J O R D24. februar 2016

ØRRETFILET M/GRØNNSAKER450 g Lerøy, pr. kg 162,00

7290LAKSEFILET

4x125 g m/skinn, First Price, pr. kg 99,80

4990

1790BYGDEBRØD

500 g Vårt minste, Bakehuset, pr. kg 35,80BYGDE

BLI KIWI PLUSS-KUNDE OG FÅ

7.5% BONUS PÅ ALL FERSK FRUKT OG GRØNT

n aktiv ungdom. Det har resultert i fl ere venner og økt selvtillit.

Det er et godt miljø i Napergården med mange forskjellige ungdom-

mer. Tilbudet er veldig bra og jeg har mange venner i Napergården

ELIAS LUNDE HUSEBY”

KLARE FOR FEST: OnklP og De Fjerne Slektningene kommer til Fjordfesten. (PRESSEFOTO)

Flere artister klare for Fjordfesten

TIL SANDEFJORD: Miss Tati står også på scenen under årets festival.

Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (8)

NÆRINGNYETABLERTE6

N Æ R I N G B Y A V I S A S A N D E F J O R D 24. februar 20168

VALUTAKURSER

9,61 8,62 12,34 101,34 128,68

2,18 6,23 6,15 7,56 870,65

A VIEW AS Org.nummer: 916 719 507 Forretningsadresse: Lahelleveien 29, 3218 SANDEFJORDOrganisasjonsform: Aksjeselskap Formål: Produksjon av småhus og design og utførelse av ute rom.Kapital: NOK 30.000Daglig leder: Nils Petter Olsen

FLEXTRAP AS Org.nummer: 816 745 152 Forretningsadresse: Gråtenveien 6A, 3235 SANDEFJORDOrganisasjonsform: Aksjeselskap Formål: Kjøp, salg og utleie av patenter, medvirke i andre selska-per innen samme virksomhet, samt alt som hører naturlig til dette.Kapital: NOK 30.000Daglig leder: Bjørn Trevland

IMSTORY ANS Org.nummer: 916 736 827 Forretningsadresse: Wilhelm Wetlesens vei 83213 SANDEFJORDOrganisasjonsform: Ansvarlig selskap (ANS) Formål: Å lage en mobil applika-sjon som gjør det enklerefor folk å bli kjente med mennes-ker i sitt nærområde. Derapplikasjonen blir et møtested for folk som kanskje ikke hadde møttellers. I denne applikasjonen vil all kommunikasjon foregår viabilder/videoer som forsvinner etter at mottakeren har sett den.Daglig leder: Juvens Simon Adolfsen

JAPPIS KEBAB & PIZZA AS Org.nummer: 916 716 656 Forretningsadresse: Vardenlia 22F, 3227 SANDEFJORDOrganisasjonsform: Aksjeselskap Formål: Salg av alle typer fast-food, kioskvarer og catering samt beslektede vareslag. Selskapet kan delta i annen virksomhet med beslektet type aktivitet, kjøp og salg av aksjer, eller på annen måte gjøre seg interessert i andre fore-tagender.Kapital: NOK 30.000Daglig leder: Aytekin Tokat

STRØM-NORMANN HELSE AS Org.nummer: 916 752 016 Forretningsadresse: Nygårdsveien 84, 3221 SANDEFJORDOrganisasjonsform: Aksjeselskap Formål: Fysioterapeut, helse, tre-ning, forebyggende og rehabilitering.Kapital: NOK 60.000Daglig leder: Espen Strøm-Normann

UTOPIA AS Org.nummer: 816 761 832 Forretningsadresse: Rådhusgata 11, 3211 SANDEFJORDOrganisasjonsform: Aksjeselskap Formål: Salg av produkter og tje-nester innenfor informasjons - ogkommunikasjonsteknologi og alt som faller naturlig innunder dette samt deltakelse i andre selskaper.Kapital: NOK 30.000Daglig leder: Tor Espen Vigdal-Hanssen

OSLO BØRS

Sist uke+8,25%

Siste året-10,14%

– Vi takker heller nei til salg enn å tulle med produktet. Kvaliteten må være best, og bedre råvarer gir bedre smak, sier Rune Forsberg. Nå går maskinene på Hval Sjokolade hele døgnet, og kanskje må fabrikken investere i en ny produk-sjonslinje allerede i løpet av våren.

HILDEGUNN S. RIKSFJORD tekst og foto

For 20 år siden kastet Rune Forsberg seg ut i gründertil-værelsen. Med god ballast som utdannet konditor og økonom var det på tide å sette ideen han fi kk i Østerrike ut i live.

– Jeg tok lærlingtiden min i Østerrike og jobbet på de seks beste konditoriene der. Det var da ideen om å produsere sjo-kolade dukket opp første gang. Det var først da vi ønsket å fl yt-te hjem til Sandefjord igjen at ideen ble til virkelighet, forteller Rune Forsberg.

Mange på lagHan fi kk tidlig med seg en rekke aksjonærer. Det har vært suk-sessoppskriften for å unngå øko-nomiske problemer underveis.

– Vi har 500 aksjonærer som er positive til det vi holder på med. Noen kommer og noen går naturligvis, men de fl este har trua på det vi gjør. Det tok 12 år før vi kunne utbetale noe som helst i utbytte. Målet vårt er naturligvis å tjene penger, men det skal ikke gå utover kvalite-ten, slår Forsberg fast.

Da de startet opp for 20 år siden var det langsiktige målet å omsette for 10 millioner kroner. I fjor omsatte de for nærmere 50 millioner og har planer om å øke i årene framover.

Mye oppmerksomhetOppmerksomheten den lille sjo-koladefabrikken fi kk gjennom Brennpunkt i fjor ga positiv vind i seilene. Tallene viser en økning på 30 prosent mot året før.

–Vi fi kk mange nye kunder etter oppmerksomheten i fjor. Det som er enda mer positivt er at vi har klart å beholde dem. Det betyr at det er mange som fi kk opp øynene for produktene våre også. Nå har vi innarbeidet smaken og dermed beholder vi kundene. Da kan vi fortsette å vokse, forteller Forsberg.

Kampen om hylleplass i de store butikkjedene er fortsatt ikke over. I dag er det Nille og

Europris som står for store deler av salget.

– De selger i bøtter og spann. I tillegg har Meny nå åpnet opp for våre produkter i sine butik-ker på Østlandet. Vi har akkurat ansatt en ny selger i Oslo, og hun blir tatt i mot med åpne armer, forteller sjefen.

Også Rema1000 har satt døra på gløtt. Per i dag har de åpnet for ett av produktene i kun fem butikker, men Forsberg er posi-tiv til hva som kan skje i 2016.

–De ønsker et møte med oss og da regner jeg med at det er for å se på mulighetene for fl ere produkter i fl ere butikker.

I tillegg vil Eurospar, som har en rekke butikker i Nord-Norge, utvide sortimentet. Vi er positi-ve, men har ikke tenkt å vokse for fort. Vi tar et steg av gan-gen og vet at vi er avhengig av blant annet mandelprisene for å kunne holde prisene på dagens nivå.

JubileumSiden jul har maskinene på fabrikken gått hele døgnet. Kun stanset ved rengjøring. Påskemarsipanen er i rute, men det er fortsatt en del som skal

Hval skal vokse v

OPTIMIST: Det er 20 år siden Rune Forsberg startet Hval Sjokolade. Veien har vært utfordrende, men han har aldri vurdert å gi opp. –Eti årene fremover, sier han.

Vi fi kk mange nye kunder etter oppmerk-somheten i fj or. Det som er endamer posi-

tivt er at vi har klart å beholde dem.RUNE FORSBERG”

Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (9)

9N Æ R I N GB Y A V I S A S A N D E F J O R D24. februar 2016

Skatt i Sandefj ord i januar Det ble betalt inn 639,4 millioner kroner i skatt i Sandefj ord i januar. Det er en økning på 3,7 prosent fra samme måned i fj or. I hele Norge ble det til sammen betalt inn 85,5 milliarder kroner i løpet av måneden, og det er 0,2 prosent høyere enn samme periode i fj or.

Over halvparten av de kom-munalt ansatte i Sandefj ord kommune er tilknyttet helse- og sosialtjenester, mens grunnskole er nest største fa*gfelt. Her er den komplette oversikten over sysselsatte i kommunal sektor.

YNGVE JOHNSEN tekst

Det er liten tvil om hvilket fa*g-felt som er størst i kommunal sektor. Så mye som 51,7 prosent av alle kommunalt ansatte i Sandefjord kommune kan plas-seres under helse- og sosiale tjenester. Sammenlignet med resten av Kommune-Norge, så er denne sektoren enda større på våre kanter. Gjennomsnittet blant landets kommuner er nemlig på drøyt 47 prosent i denne omfattende gruppen.

Mange i grunnskoleDet er totalt 3.724 personer som er sysselsatt i Harstad kommune, fordelt på 2.863 årsverk. Vi kan i dag presen-tere en fullstendig oversikt over hvor disse menneskene er plassert i kommunen, og kan tilføye for helse og sosialtjenes-tene sin del at det er så mange som 1.926 personer som jobber innen dette feltet.

Like klar som førsteplassen på listen, er fa*gfelt nummer to. Det er nemlig hele 25 prosent av de kommunalt ansatte som jobber i grunnskolen. Totalt snakker vi om 931 personer. I Norge som helhet er andelen på 24 prosent, så «kakestyk-ket» er noe større her hos oss.

Administrasjon krever sittRundt om i landet «kniver» barnehager og administra-sjonen om det tredje største «kakestykket». På landsbasis er det administrasjonen som vin-ner frem med en andel på 12,3 prosent. Her lokalt i Sandefjord er det også administrasjonen som er mest befolket av disse to sektorene. Administrasjonen i Sandefjord teller 422 sysselsat-te, som utgjør 11,3 prosent av

hele kommunens arbeidsstyr-ke. Barnehagene i Sandefjord har 220 ansatte, som er 5,9 prosent av alle. Det er godt mindre enn «normalt», da bar-nehagepersonell på landsbasis utgjør 10,6 prosent av alle.

Tekniske tjenester innehar

112 personer i Sandefjord, og tre prosent i totalen – mot 1,7 prosent sentralt.

De resterende sysselsatte fi n-ner plass i kulturseksj onen og under «annet».

[emailprotected]

Tlf. 469 72 500www.sondre-eiendom.no

UTLEIEAV NÆRINGSEIENDOM

oss på

Dette er jobbene i kommunenILLUSTRASJONSFOTO

KOMMUNEANSATT: Det er totalt YY personer som er sysselsatt i Sandefj ord kommune. De fl este jobber innen helse- og sosiale tjenester, men det er også mange som har sitt virke i grunnskole og barnehage. ILLUSTRASJONSTEGNING

FAKT

A Andel av ansatte i ulike fa*gfelt Kommunal sektor 1. januar 2015. Prosent

fa*gfelt Sandefj ord NorgeHelse- og sosial 51,7 47,3Grunnskolen 25,0 24,1Administrasjon 11,3 12,3Barnehager 5,9 10,6Tekniske tjenester 3,0 1,7Kultur 2,0 2,4Annet 1,0 1,1

produseres før behovet er helt dekt. I løpet av neste uke vil påskemarsipanen være på plass i butikkene.

~ I dag har vi en produk-sjonslinje med sjokolade og to til marsipan. Hvis det går som vi ønsker, så trenger vi en ny produksjonslinje for sjokolade innen kort tid. Det er allerede gjort plass til det i lokalene, for-teller Forsberg.

Oppskriften på sjokoladen er det kun noen få produsenter i Belgia som har fått. Ferdig sjo-kolade kommer varm på tankbil

til Sandefjord. Her pumpes den inn i store, varme tanker inne i lokalene før produksjonen kan settes i gang.

– I det siste har vi måttet bestille nye forsyninger før vi har mottatt forrige bestilling.

Denne uken har fabrikken 20-årsjubileum. 14 faste ansat-te og en del ekstrahjelper skal i løpet av våren feire seg selv med god mat og drikke. Men først skal det pakkes påskeegg til den store gullmedalje.

[emailprotected]

videre

t nei er bare et utsatt ja. Nå åpnes det fl ere dører for oss og vi skal vokse sakte, men sikkert

Ved utgangen av 2015 var det i alt 17604 mottakere av uføretrygd i Vestfold. Det er 819 fl ere enn i fj or. Vestfold har 11,4 prosent uføretrygde-de. Det er høyere enn landsgjennom-

snittet på 9,4 prosent. Det er i den yngre aldersgruppen at økningen i antall uføre er størst. I aldersgruppen 18-29 år er det nå 775 mottakere av uføretrygd, en økning på 20 prosent fra året før.

Flere uføretrygdede i VestfoldSopranen Cecilie Cathrine Ødegården og tenoren Nicholas Cotellessa fra Den Norske Opera & Ballett i Oslo står for de musikalske innslagene i lørdagens operakafé på Foajéscenen i Hjertnes Kulturhus. De blir akkompag-nert av Ivar Anton Waagaard på klaver.

Operakafé på Foajéscenen

Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (10)

A N N O N S E R B Y A V I S A S A N D E F J O R D 24. februar 201610

HUSK SERVICEPÅ VARMEPUMPEN DIN!

For at varmepumpen din skal fungere optimalt og at levetiden ivaretas er det nødvendig med service.

Kontroll av at varmepumpen fungerer optimalt

Grundig rengjøring av inne- og utedel sikrer optimal drift.

Ved service kan små eller store feil tas i tidlig fase og man begrenser omfang og tilhørende kostnad.

Vi anbefaler en service etter 2 års drift.

33 46 72 27 [emailprotected] | Gneisveien 12 B, Sandefjord | www.kindenergispar.no

Vi gir folk grunn til å tro på framtiden!

Fretex tar imot alt av tekstiler!

Ingen tekstiler skal i restavfallet – uansett forfatning, form, farge eller materiale.

fretex.no

Det er på tide med vårrydding i skuffer og skap, og da gjelder det å huske at ikke noe av det du rydder ut skal kastes. Alt kan komme til nytte! I Fretex gir vi brukte klær nytt liv. Mye kan gjenbrukes; det selges i Fretex butikkene, til andre land og det deles ut via Frelsesarmeens tiltak. Noe blir redesignet, omsydd og omformet til nye materialer. Målet er at så lite som mulig skal gå til energigjenvinning.

La den hullete genseren eller de utslitte buksene dine få nytt liv hos Fretex. Legg dem i nærmeste innsamlingsboks eller send dem i Fretex-posen du finner på Posten. På den måten blir årets vårrydding ekstra nyttig, både for deg selv og miljøet.

Vi gir folk grunn til å tro på framtiden!

Fretex tar imot alt av tekstiler!

Ingen tekstiler skal i restavfallet – uansett forfatning, form, farge eller materiale.

Det er på tide med vårrydding i skuffer og skap, og da gjelder det å huske at ikke noe av det du rydder ut skal kastes. Alt kan komme til nytte! I Fretex gir vi brukte klær nytt liv. Mye kan gjenbrukes; det selges i Fretex butikkene, til andre land og det deles ut via Frelsesarmeens tiltak. Noe blir redesignet, omsydd og omformet til nye materialer. Målet er at så lite som mulig skal gå til energigjenvinning.

La den hullete genseren eller de utslitte buksene dine få nytt liv hos Fretex. Legg dem i nærmeste innsamlingsboks eller send dem i Fretex-posen du finner på Posten. På den måten blir årets vårrydding ekstra nyttig, både for deg selv og miljøet.

Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (11)

11A N N O N S E RB Y A V I S A S A N D E F J O R D24. februar 2016

1/2

PRIS 3 mnd. nå kun kr 199,-

6 grunner til å ta K2 Vitamin: Vitamin K2 bidrar til å opprettholde normal benbygning Vitamin K2 bidrar til normal blodlevring Vitamin D bidrar til å opprettholde god benbygning Vitamin D bidrar til til normale kalsiumnivåer i blodet Vitamin D bidrar til å støtte god muskelfunksjon Vitamin D støtter immunsystemets normale funksjon

Bestill på tlf:815 74 608 (08.00-21.00)

Bestill på sms:Send kodeord: Friskere Liv9 til 2220

Bestill på web:www.k2vitamin.no

www

Mer energiJeg bruker energi for å få enda mer energi, og nå som plagene i leggene er borte, har jeg det veldig bra, sier hun med et smil.

Med ti kalkuner og 30 høner bor Marit Tislevoll Ander-sen på et hobbysmåbruk i Østfold. Hele sitt voksne liv har hun hatt problemer med blodgjennomstrømning i leggene, noe som har ført til sterkt ubehag både titt og ofte. Etter at hun begynte med K2 Vitamin har derimot plagene forsvunnet helt.

Viktig med rene og fi ne årerJeg

Les mer om K2-vitamin påwww.k2vitamin.no

Nå som plagene i leggene er borte, har

jeg det veldig bra!

– I dag kan jeg gå så langt jeg vil uten å hverken få vondt eller bli andpusten!

K2-vitamin nesten utsolgt i Australia

ANNONSEANNONSE

Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (12)

H E L S E O G L I V S S T I L B Y A V I S A S A N D E F J O R D 24. februar 201612

Byavisa inviterer våre lesere på en eksotisk og uforglemmelig lesertur til folkerike og kulturrike India fra 7. til 16. novem-ber.

GEIR A. ARNEBERG tekst

Ingen land i verden kan sammen-lignes med India når det gjelder farger og kulturelt mangfold. Blir du med på denne innholdsrike rundreisen, kan du bare la deg begeistre. Her velges gode hotel-ler og måltider med omhu, og opplevelsene serveres på sølvfat. Turen byr på alt fra Indias gylne triangel, med Taj Mahal som et av Verdens Underverker, til tiger-safari – perler for en turist. I til-legg til å bli henført over storslått arkitektur blir man med på en spennende og vakker tigersafa-ri. En mer eksotisk tur får man knapt. MittKina, som arrangør av leserturen, har lagt opp til følgen-de reiserute:

07.11: Avreise fra Gardermoen tidlig ettermiddag, via Helsinki. Måltider og forfriskninger serve-res ombord. Flytiden fra Helsinki til New Delhi er kun cirka seks timer.

08.11: Ankomst New Delhi, Indias hovedstad og en hektisk metropol, tidlig på morgenen der guid og buss venter. Blant de mange moderne og høye husene står bygninger som minner om svunnen tid. Etter innsjekking og felles starter reisen med en rund-tur i New Delhi. Sightseeingen starter med Gurudwara Bangla Sahib, et av Indias mest frem-tredende sikh-templer. Deretter besøkes Qutub Minar. Minareten er 72,5 meter høy og 14,4 meter i

diameter ved bakken. Byggingen ble påbegynt i 1199 av Qutub-ud-Din Aibak, og fullført av hans etterfølger og svigersønn Iltutmish. Monumentet ble byg-get i anledning av de muslimske herskernes seier over hindukon-gedømmene. Deretter går turen til monumentet India Gate, før middag serveres på indisk vis.

09.11: Dagen starter med sigh-tseeing i Old Delhi, med besøk i Raj Ghat, minnesmerket etter Mahatma Gandhi. Så står Red Fort for tur, bygget med røde stei-ner som ble bygget mellom 1638 – 1648 da Mughalriket var på sitt største. Turen fortsetter med rickshaw gjennom smugene i det gamle Delhi til eksotiske Khari Baoli, Asias største kryddermar-ked.

10.11: Fire timers busstur til byen Agra. En reise gjennom his-torien hvor tidsepokene nærmest smelter sammen. Om ettermid-dagen besøkes Agra Fort, bygget i 1565 som hovedsete og kjernen i det sterke mogulriket. Herfra styrte og regjerte mogulene i fl ere generasjoner. Trolig blir det også et besøk på Mother Teresa Charity Home, et hjem drevet i Nobels Fredsprisvinneren Mor Teresas navn for forlatte barn og noen av de aller fattigste voksne.

11.11: Det verdensberømte Taj Mahal står på programmet. Det storslåtte byggverket ble påbegynt i 1632, og 20.000 menn jobbet i 22 år for å fullføre jobben. Hvit marmor ble fraktet fra områder 200 mil unna, og transporten gikk hjelp av 1000 elefanter. Mannen bak Taj Mahal er stormogulen Shah Jahan. Taj er et mausoleum bygget for Jahans favorittkone, Mumtaz Mahal, etter at hun døde i barselseng da hun fødte parets fjortende barn. Videre settes kur-

sen til Ranthambore, et av Indias beste tigerreservater.

12.11: Mesteparten av dagen skal tilbringes på Ranthambore nasjonalpark, med en morgensa-fari og ettermiddagssafari. Parken er på 392 kvadratkilometer og er omgitt av Vindhya og Aravali fjellene. Vi tar oss frem i en skog-kledd dal med ujevne gresslet-ter, fl ommende vassdrag og dype raviner som på hver sin side er omgitt av bratte skrenter. I tillegg til de gigantiske tigerne er reser-vatet også hjem for blant annet aksishjort, sambarhjort, villsvin, antiloper og gaseller. Er vi hel-dige, ser vi en tiger som søker ly fra varmen eller en leopard som ruver majestetisk på en av mure-ne på det gamle fortet.

13.11: Kursen går vestover til Jaipur, en av landets mest berøm-te kulturbyer. På veien besøkes Laxmi Vilas Palace fra 1890. Dette overdådige palasset ble bygd av kongen Sayalirao Gaekwad III, og sies å ha vært verdens største pri-vatbolig, hele fi re ganger større en Buckingham Palace. Laxmi Vilas Palace fungerer fortsatt som kon-gefamiliens bolig, men deler av slottet drives som hotell. I Jaipur kan man virkelig føle forgange tider. Byen er kjent som «den rosa by» på grunn av den rosa fargen som er benyttet på bygninger i gamlebyen. Jaipur er omgitt av åser kronet med fort, palasser, herskapshus og hager. Kvinnenes klær og mennenes turbaner setter ekstra farge på den usedvanlige fascinerende atmosfæren. Jaipur er en ideell by for shopping.

14.11: Amber Fort er før-ste stopp. Fortet ble bygget av Maharaja Mansingh, en suksess-full general under keiser Akbar på 1700-tallet. Transport opp til fortet skjer enten via elefanter

eller jeep. På toppen kan man spasere rundt i et stort kompleks av gårdsplasser og haller. Mange av rommene har vakre veggmale-rier, med dyrebare steiner og speil innlagt i veggene. På veien blir det stopp ved Vindenes Palass, kjent som Hawa Mahal. En spe-siell bygning fra 1799 med fem etasjer og mer enn 500 små vin-duer. Fasaden hadde til hensikt at kvinnene i haremet kunne titte ned på gatelivet uten å bli sett. Blant høydepunktene videre er City Palace, et overveldende kom-pleks av utsmykkede palasser, hager, paviljonger og dekorerte porter. Museet inneholder sjeldne manuskripter, kostymer, rustnin-ger, tepper og miniatyrbilder. Vi tar også turen til Jantar Mantar,

eller det astronomiske observa-toriet, som ble bygget av astrono-miinteresserte Jai Singh i 1728. Bygningen ligner en samling abstrakte skulpturer, men hver bygning har sin egen betydning for måling av solens, månens og stjernenes stilling.

15.11: Etter et farvel til fargerike Jaipur går ferden til hovedstaden Delhi, der resten av ettermidda-gen er til egen disposisjon hvor man får anledning til å legge ut på en begivenhetsrik oppdagelsestur i sentrum.

16.11: Hjemreise med formid-dagsfl y. Ankomst på Gardermoen sent på ettermiddagen samme dag.

[emailprotected]

Bli med Byavisa t

IKKE SOM HJEMME: Transport hvor mye foregår på den gammeldagse måten, sykkel– og m

Magesmerter Ryggplager Åreknuter Sterilisering Plager i hånd eller fot

Ultralyd Endetarmsplager/

blødning/rektoskopi Fjerning av føflekk

eller kul

Vestfoldkirurgene AS. Halfdan Wilhelmsens alle 22, 3117 Tønsberg.Ta kontakt på tlf. 920 92 404 eller mail til [emailprotected]

www.vestfoldkirurgene.no

Våre spesialister hjelper deg raskt – henvisning ikke nødvendig

Vi utvider vårt tilbud fra nyttår så følg med på våre nettsider.

FARGERIKE SMAKER: Fargene i maten og krydderet er et annet eksempel på Østens eksotiske stemning.

Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (13)

13H E L S E O G L I V S S T I LB Y A V I S A S A N D E F J O R D24. februar 2016

Les mer på www.sandefjordhudklinikk.no Tlf: 473 71 383

Effektiv behandling med microneedling-teknikk: Linjer og rynker Arr/kvisearr Strekkmerker Pigmentflekker

Nærmest smertefri behandling og du kan gå på jobb neste dag. Hårfjerning med diodelaserAnsvarlig: Hudlege Formoe.

Se også Facebook:

Sandefjordhudklinikk

www.novelaklinikken.no

FraksjonertCO2 laser

«SNURPEMUNN/RØYKELINJER?»

Vi tilbyr smertefri og effektiv fjerning av linjer/rynker med fraksjonert CO2-laser.

Gratis konsultasjonIngen injeksjoner

SmertefrittIngen kirurgi

FØR ETTER

Det er ikke alltid lett å være menneske, selv i vår privile-gerte del av verden. Vi må forholde oss til så mye hele tiden og det tar knekken på stadig fl ere. Det å «møte veggen» har blitt et begrep som stadig fl ere kjenner på. Mens menneske-ne før i tiden ble utslitte av fysiske belastninger så er det mer mentalt slit og uro som feller oss, og en blir utbrent.

Det er så mye vi «bør» gjøre, det er så mye mentalt støy og mas som til slu*tt blir umulig å håndtere. Vi skal prestere på alle arenaer, og jeg blir helt andpusten av alt veldig mange holder på med. Full jobb, per-fekte barn, perfekte hjem Ω altså glansbilder som vi puss*r og gnir på samtidig som vi blir mer og mer utkjørte og misfor-nøyde. Vi hauser opp kravene på alle kanter og til slu*tt faller mange av lasset.

Jeg møter ukentlig menn og kvinner som sitter godt plantet i denne tilstanden, og de er ofte ute av arbeidslivet i kortere eller lengre tid. Kjennetegnet er at en er så sliten, at en opplever en motløshet og tunghet som ikke er enkel å håndtere. Legene kan hjelpe, men ro og avkobling må også til. Pluss hjelp til selvhjelp!

Mange som er utbrente har god hjelp av det å begynne og ta vare på seg selv. Spise bra og ikke minst røre kroppen.

Dersom kroppen blir fysisk sliten så oppleves det helt

annerledes enn når hodet bombarderes av stadige krav, informasjonsstrøm og mentale forstyrrelser. For å oppveie noe av dette er det viktig å fi nne sine egne rolige oaser, der det er mulig å tømme hodet for det vi ikke kan samle på til enhver tid. Være litt alene med egne tanker, kunne sortere hva som

er viktig og hva som ikke er viktig. Hva er mitt ansvar og hva er andres er en nødvendig opprydding som vi må foreta stadig. Det skal absolutt være mulig å jobbe mye og prestere på ulike arenaer, men balanse i livet må til, selv om det ikke er lett å hoppe av når det blåser som verst.

Det å bruke kroppen fysisk, om det er på noe så enkelt som turer i nærområdet eller om det er hard trening, er ikke så viktig. Men, kjenne at blodet pumper, at en blir varm og god på ryggen, at pusten går fortere og hjertet banker er med på å lege et utslitt menneske. Vi blir ikke mer opplagte av å ligge på sofaen, og det er en erfaring de fl este kjenner på. Ta godt vare på deg selv Ω husk at bare du er du!

Støy til besvær FAKT

A Lise Wollberg VestliEr daglig leder på Drammen EasyLife Senter Ω Norges eneste treningssenter kun for vektreduksjon og livsstils-endring

Gode erfaringer med lindring av overnevnte lidelser. Ta en matintoleransetest hos meg.

www.johansensakupunktur.com

il India

motorsykkeltaxier samt at off entlig transport er noe helt annet enn hjemme.

Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (14)

Bohusläns skönaste köpcenter

Veckohandla hos oss!

ÖVE

R 4

000

m2

LIVS

MED

EL

HAMBURGARE90G X 24

PEPSI MAX4-PACK

KYCKLINGFILÉGULDFÅGLEN

LÖSGODIS NATURGODIS

VIA COLOR4700G

99:-/st

BACONTULIP, 3-PACK

24,90:-

CAPRI-SONNE

2 för 49,90:-

1 kg 39,90:- 1 kg

99:- 24,90:-+pant

2kg99:-

89:-/st

FUNLIGHTSAFT

2 för35:-

45 BUTIKER · 11 RESTAURANGER & CAFÉER · TANUMSHOPPING.SE

MÅNDAG - FREDAG10:00 - 20:00

LÖRDAG - SÖNDAG10:00 - 18:00

ÖPPETTIDERALLA DAGAR08:00 - 22:00

COOP

OSLO

MOSS

HALDEN

STRÖMSTAD

E6

A N N O N S E R B Y A V I S A S A N D E F J O R D 24. februar 201614

Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (15)

Inge

n ek

sped

ition

s- o

g af

best

illin

gsge

byr.

Forb

ehol

d fo

r uds

olgt

e da

toer

og

tryk

fejl.

Beg

ræns

et a

ntal

rels

er ti

l råd

ighe

d. A

lle p

riser

er o

plys

t pr.

pers

. i d

elt d

bl.v

ære

lse

Online booking: www.smalldanishhotels.dk/sande�ord eller til tlf. +47 2198 4260. Oppgi priskoden L300L og rabattkode 2423

SPESIAL TILBUDDronninglund Slot, Nordjylland

Priskode: L300L Rabatkode: 2423

Romantisk slottsoppholdPå Dronninglund Slot er det helt tydelige verdier som alltid sitter i høysetet: kvalitet, gastronomi, fleksibilitet og service. På slottet betraktes hvert arrangement og hvert opphold for hver enkelt gjest som en eksamen.

Det historiske Dronninglund Slot i Vendsyssel ble grunnlagt av benediktinernonnene som kloster på 1100-tallet. I de naturskjønne omgivelsene kan dere nyte gastronomi og romantikk i den fantastiske atmosfæren som preger det ærverdige gamle slottet. Dronninglund Slot er dessuten et perfekt utgangspunkt for å oppleve Nordjylland med sine spennende kulturopplevelser, koselige byer og fantastiske natur – hvis man da har hjerte til å forlate den vakre slottshagen.

Tilbuddet indeholder:

2 x overnatting

2 x frokost

2 x 3-retters meny

2 x ettermiddagskaffe med kake

Ved overnatting fredag tillegg på 250,- per person per natt.

Ankomst fra søndag til torsdag til og med 17.12.16.

Pr. person i DDK

999,- SPAR 612,-

15A N N O N S E RB Y A V I S A S A N D E F J O R D24. februar 2016

Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (16)

BOKTIPSPer Arne TotlandOm hundre år er allting gjemtCAPPELEN DAMM 2015

En hemmelig avtale mellom Norge og Russland om suvereniteten på Svalbard duk-ker plutselig opp igjen etter 90 år. Avtalen ble inngått i 1924 og forsøkt tilbakestjålet av en norsk agent - noe som medførte at både agenten og avtalen ble sporløst borte. Få år før Russland, i følge avtalen, skulle få Svalbard av Norge, dukker den opp hos

presten på Svalbard. Russiske agenter får snusen i dette og et kappløp mellom de to landenes etterretning - med presten og hennes lille datter i midten - er i gang. Spenning fra begyn-nelse til slu*tt med våre naboer i øst som den store skurken.

Benedicte Meyer Kroneberg I beste meningCAPPELEN DAMM 2015

«I beste mening» av Benedicte Meyer Kroneberg er en utrolig fi n og skjør roman. Akkurat som hovedpersonen Helene. Hun er småbarnsmor og er i et skrantende ekteskap med Karl, som er mye borte på grunn av jobb. Hun ser tilbake på sin egen historie og refl ekterer over ungdomskjærester, å føle seg som en gjest hos fosterforeldrene hun vokste opp hos, om savn og ensomhet. På en

mesterlig måte skildrer forfatteren kommunikasjon mellom mennesker, her ligger det mye usagt mellom linjene, og hun ser forbi det åpenbare. En bok som sitter lenge i.

Heidi LindeNorsk sokkelGYLDENDAL 2015

Romanen kan leses som en novellesamling med seks historier som er løselig knyttet sammen gjennom hovedpersonene. Romanen undersøker gapet mellom det trygge livet og en indre uro. De ulike hoved-personene skammer seg over at de har det for godt og ikke klarer å glede seg over det. De skammer seg fordi de ikke klarer å ta avgjørelser og valg, for de har valgmulighe-

ter. De blir likevel ved det gamle og trygge. Linde skriver lett og godt om vanlige mennesker som ligner på en selv – eller naboen – men som likevel er interessante.

K U LT U R B Y A V I S A S A N D E F J O R D 24. februar 201616

Omtaler av bøker for voksne av Marie Chetwynd Eikeland

Sandefj ord bibliotek har et spennende og omfattende program å tilby publikum i mars. Det er stort spekter av temaer med lokale og eksterne fa*gfolk til hvert tema.

ESPEN RINGDAL ANDERSEN tekst og foto

Arrangementsansvarlig Kirsten Muhle og hennes kolleger har jobbet hardt for å kunne tilby publikum mars-programmet av god kvalitet. Aktuelle tema som flyktningsituasjonen, jødenes historie, karikaturer, kvinneda-gen og pilegrimsveier står på pro-grammet. Det blir foredrag om lappeteknikk og søm, konserter, fi losofi sk salong, poesi, musikk-historie, litteraturhalvtimen og debatter.

Godt og blandet programKirsten Muhle håper mange fi nner veien til biblioteket og de mange arrangementene.

Ω Gabi Gleichman trekker oss inn i jødenes historie de siste 900 årene, og belyser tematikken fra ulike hold. Han har skrevet «Udødelighetens Elixir» som fi kk gode kritikker da den kom ut, og hvor det ble lagt vekt på hans fortellerkunst og hans gode evne til å balansere historien, sier hun.

Ω Vi feirer kvinnedagen to dager på forskudd, og 6. mars kommer journalist og sakprosaforfatter Marta Breen og holder foredrag. Jentegruppa «Ladybirds» fra Sandefjord videregående skole skal opptre i forkant av foredra-get, sier Muhle.

FlyktningsituasjonenMuhle håper på en interessant

meningsutveksling under fanen «Debatt & Mingling» 10. mars hvor det stilles spørsmål hvordan vi skal lykkes med integrering, og tematikken følges opp 30. mars når Odd Einar Dørum holder foredrag og fl yktningsituasjonen.

Ω Foredraget tar for seg asyl-barna og fl yktningsituasjonen. Dørum har bred bakgrunn på dette området. Arrangementet er i samarbeid med Kirkeakademiet, sier Muhle.

Blues og countryHun har fl ere godbiter på pro-grammet til musikkinteresserte.Ω Hvis du liker blues og coun-try, så bør du komme å høre på musikkbibliotekar Knut Tore Abrahamsen fra Tønsberg og Nøtterøy bibliotek. Han er kunn-skapsrik og musikkentusiast, og hans foredrag er «Anthology of American folk music» som kom ut i 1952. Han kommer med lese og lyttetips, sier Muhle, og legger til at arrangementet er 31. mars.

Programoversikt:1. mars: «Kult å sy» kl. 19.00.

Grete Gulliksen Moe fra Sandefjord har gitt ut mange bøker om lappeteknikk og søm. Hun kom med boka «Kult å sy» i fjor høst.

2. mars: Gabi Gleichman om jødenes historie - myter og vir-kelighet kl. 19.003. mars: «Karikaturer - uskyl-dig moro eller blodig alvor»? kl. 19.00 Foredragsholder er Jan Kokkin, frilans kurator, kunstkritiker og forfatter.4. mars: Litteraturhalvtimen kl. 12.00. En av ansatte ved biblioteket forteller om og leser fra en god bok.6. mars: Den internasjona-le kvinnedagen feires kl. 14.00 Foredrag ved Marta Breen om feminisme, skjønnhetstyrra-ni og framstilling av kvinner i media.9. mars: «På pilgrimsveier» kl. 19.00. Svein Ingebretsen forteller om pilegrimsleden Oslo-Trondheim som han gikk sammen med sin kone i fjor sommer.10. mars: Debatt & Mingling

kl. 19.00. Tema er om integre-ring.11. mars: Litteraturhalvtimen kl. 12.00. En av de ansatte ved biblioteket forteller om og leser fra en bok.13. mars: Konsert med «Just Friends» kl. 14.00. Bandet består av Arne Hjalmar Knap, klarinett, Brynjulf Næss, bass og vokal, Per Kristian Sandvik, gitar, og Jan Engebretsen, piano og vokal.16. mars: Musikk & Poesi - åpen scene kl. 19.30. Ansvarlig for arrangementet er Jann Rygh Sivertsen og Rune Kjær.18. mars: Verdens poesidag kl. 12.00. Elever fra SVGS viser hvordan dagens ungdommer tolker klassiske og moderne lyrikk og poesitekster.19. mars: «Bli med på notene» kl. 13.00. Det blir en oppdagel-sestur om den ungarske kom-ponisten Bela Bartok.30. mars: «Asylbarna og fl ykt-ningsituasjonen» kl. 19.00. Foredrag av Odd Einar Dørum. Ikke siden 2. verdenskrig har så mange mennesker vært på fl ukt i Europa.31. mars: «Filosofi sk salong» kl. 18.00 (I foajeen i Hjertnes). Camilla Angeltun inviterer til refl eksjon og undring rundt temaet «Vennskapets etikk».31. mars: «Dypdykk i musikkhistorien» kl. 19.00. Musikkbibliotekar Knut Tore Abrahamsen holder foredrag og kommer med lytte- og lese-tips i dypdykket som hand-ler om blues, country, folk og gospel. Utgangspunktet er hen-tet fra «Anthology of American folk music» utgitt i 1952.

[emailprotected]

VARIERT PROGRAM: Arrangementsansvarlig Kirsten Muhle har hatt mange bal-ler i lufta den siste tida i forbindelse med Mars-programmet i Sandefj ord bibliotek.

Noe for enhver smakKongen er myrdet, og a r v i n g e n , et sped-barn, må beskyttes før andre k u p p e r tronen.

På sitt beste, er birkebei-nerne en spennende beret-ning, nettopp fordi vårt eget lands historie blir sånn noenlunde gjengitt. Dette er et artig blikk på tilværelsen på 1200- tallet, da konfl ik-ten stod for fullt mellom baglerne og birkebeinerne.

Vakker natur med vide landskap og fjellhøyder, kan gjøre enhver nordmann, i det minste, noe fornøyd. Topper man dette med hyl og vræl, eller sang var det vel, som er typisk tradisjo-nell, ja da føles dette skikke-lig norsk.

Skuespillerstilen er et eget felt. Kvaliteten varierer fra det troverdige og sin-dige, til det teatralske og falske. Mange av replikke-ne er så overspilte, at de tar livet av stemningen. Det samme gjelder for en rekke av slagscenene, som er like engasjerende som en niå-rings oppsett av legomenn.

Heldigvis, er det nok av stunts og talent på ski. Disse sekvensene er imponeren-de og lekre. En av favorit-tøyeblikkene er også med hovedpersonen, og båndet han bygger til tronarvingen, et lite spedbarn. Nå er jo bruken av barn et triks som engasjerer enhver seer med et hjerte.

Man blir uansett litt skuf-fet av fi lmen. Mye mangler, ikke minst, et større galle-ri av statister. Dette trengs for å gjøre historien mer storartet. Birkebeinerne er på ingen måte en bortkas-tet fi lm. Det er mange gode momenter, som innslag av humor og karakterdybde, i noen i hvert fall. Kristofer Hivju gjør uten tvil en solid jobb.

KonklusjonEn film som ikke helt når opp (omtalt ved SF kino)

KRIS MUNTHE Byavisa

BirkebeinerneUKENS FILM

Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (17)

17K U LT U RB Y A V I S A S A N D E F J O R D24. februar 2016

Løs kryssordet. Løsningen fremkommer i de fargelagte rutene lest ovenfra.

Løs sudokuen. Løsningstallet fremkommer i de fargelagte rutene lest ovenfra.

10 av ordene som er listet opp til høyre kan du fi nne igjen i diagrammet. Du kan fi nne dem vannrett, loddrett og diagonalt mot høyre. Ett av ordene fi nner du IKKE. Dette er opp gavens løsningsord.

Løs kryssordet. Da vil løsningsordet fremkomme i de fargelagte rutene.

Konkurranse 2 - Sudoku Konkurranse 3 - Bildekryss

Konkurranse 4 - Letekryss

Konkurranse 3 BildekryssKonkurranse 2 Sudoku

Vinn 5.000 krkontant

ANNONSE ANNONSE

Konkurranse 4 Letekryss

En vinner hver 4. uke

y

Vinn Sony A5000systemkamera

En vinner hver 4. uke

En vinner hver 4. uke

En vinner hver 4. uke

LØS KRYSSORD OG VINN!SMS&VINN™ZENTIO KUNDESERVICE

tlf 216 00 156 (man-fre kl 9-15)Delta i alle konkurransene for kun kr 45 pr uke

Konkurranse 1 - Kryssord

Vinn iPad Air Wi-Fi 16GB

Delta i alle konkurransene for kun kr 45 pr uke. Send løsning på sms til 1906. Abonnementstjeneste.Konkurransene gir nye vinnermuligheter hver 4. uke! Abonnementet kan stoppes når du vil ved å sende STOPP til 1906. Pris kr 45 pr uke. Tjenesten faktureres hver fjerde uke via ditt mobilabonnement. Minstepris kr 180. Er du under 18 år eller ikke bekrefter abonnementet, deltar du kun i én spillrunde. Svar på oppgaver etter innmelding koster kun alminnelig trafi kktakst. Alle abonnenter mottar en melding hver 4. uke på SMS med link til nye oppgaver. Den eller de som sender inn korrekte svar på fl est oppgaver i løpet av spillrunden kåres til vinnere. Alle vinnere publiseres på www.smsogvinn.no og får 16 ukers karantene. Har du noen spørs-mål, ring kundeservice tlf 216 00 156 (man - fre kl 09-15) eller e-post på [emailprotected]. Tjenesten leveres av Zentio AS.

Vinn SamsungGalaxy S5

KRYD-DER-

PLANTE

SPISER

SOMMER-FRITID

HUNDE-GÅRDEN

GJØREVONDT

PSYKISKPRESS IKKE

KORRI-GERER

ORDNE

3 X 3

NORSKKON-SERN

VARMDRIKK

NORSKMYNT

HYBEL-KANIN

DO . .MI HATT

SORG-FULL

HALS-DUK

5 + 5

BRÅKOG

LARM

SKOLE-TRETT

SJØ-GRESS

FINGRUS

AFTENS BANKETT DUGURD FROKOST LUNSJ MIDDAG NATTMAT NON PIKNIK SEKSA TAFFEL

T B S E K S A A A W F A D Ø Q N I Z F O D

L F R O K O S T M U G U X A E M N E T G Q G N A T I Å N A U Å Q L S T D O S F R D Q N C J D G Q F D N A T T M A T Y E S Z W B Ø B G Q K L Z

Våre siste vinnere, uke 52-2:

Send inn løsningen på SMS: Kodeord GKEKRYSS + Løsningsord sendes til 1906Eksempel: GKEKRYSS OSLO sendes til 1906

Send inn løsningen på SMS: Kodeord GKES + løsningstall sendes til 1906Eksempel: GKES 7863 sendes til 1906

Send inn løsningen på SMS: Kodeord GKEBILDE + Løsningsord sendes til 1906Eksempel: GKEBILDE BÅT sendes til 1906

Send inn løsningen på SMS: Kodeord GKELETE + løsningsord sendes til 1906Eksempel GKELETE MÅLTID sendes til 1906

Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (18)

B Y F O L K B Y A V I S A S A N D E F J O R D 24. februar 201618GATEPARLAMENTET

Hva defi nerer du som en god venn?

Kiptiatu Oleaghara – En jeg kan stole på, ha det hyggelig med og er komfor-

tabel sammen med.

Anduena Kastrati– En person som er der når du trenger og som jeg kan

snakke med. En som respek-terer meg for den jeg er.

Danielle Franklin Dahl – En man har god tillit til, som man kan gjøre mye rart med og ha det gøy

sammen.

Emma Johnsen– En jeg kan stole på, som er

der for meg.

BASARRUBRIKKMARKED

med bilde

Nå kan du annonsere med bilde! – Et bilde sier mer enn 1000 ord...

Bestill din annonse i dag!Send MMS med kodeord BYSA MMS «din annonsetekst» til 2077.

Maks 250 tegn pluss bilde. *Pris per MMS 25 kroner. (Gjelder kun privatpersoner) ANNONSEN RYKKES INN 2 GANGER

Ingrid Saga Andersen (16) håper folk liker det hun ser-verer under sin aller første solokonsert neste fredag. Drømmen er å leve av musikken i fremtiden.

HILDEGUNN S. RIKSFJORD tekst og foto

Hun har stått på scenen utal-lige ganger og mange har fått med seg opptredener både under Fjordfesten og Speil. Nå er hun klar for å ta ett steg vide-re og dermed blir det solokon-sert på Draaben 4. mars.

Ω Jeg gleder meg veldig. Vi startet planleggingen i høst og jeg har lært veldig mye av hele prosessen. Jeg er utrolig glad for at jeg gjør dette, det er min greie og jeg får bestemme selv. Nå håper jeg at folk liker det, sier Ingrid Saga Andersen.

Konserten har fått navnet «Min fars vinyl» og er bygd opp av skatter fra pappas plate-samling. På den måten vil hun presentere sine «musikalske røtter».

Ω Jeg måtte ha en rød tråd gjennom konserten og ikke bare «Ingrid synger sanger hun liker», ler hun.

Ω Pappa kastet ut forslaget som en spøk, men jeg likte ideen. Dermed har vi jobbet frem repertoaret ut fra dette.

Ny sangpedagogIngrid har sunget hele livet og begynte i kor da hun var sju år. Så begynte hun å spille gitar og ta sangtimer. Sangpedagog Oddvar Myklebust var man-nen som skulle følge Ingrid på hennes musikalske vei. Han har også vært mentor i prosjekt solokonsert.

Ω Mye startet med Oddvar og jeg har utrolig mye å takke ham for. Det er hyggelig å kunne gjøre noe til takk og det gjør jeg gjennom denne konserten, forteller hun.

I fjor høst startet Ingrid på musikklinja ved SVGS, her fi kk hun ny sangpedagog i Kristina Gidefeldt. Dermed blir det ikke like mye jobbing med Myklebust framover.

Ω Det er dumt å jobbe med to pedagoger samtidig, men jeg sier ikke farvel til Oddvar. Vi kommer nok til å gjøre ting framover også.

Den store drømmenHun har en drøm om å stå på scenen og blir ikke skremt av alle som forteller henne at dette er en vanskelig vei å gå.

Ω Det er slik jeg vil leve. Det er det jeg er ment til å gjøre. Jeg er heldig som vet hva jeg vil, forteller Ingrid.

Hvordan veien dit vil utarte seg, er hun ikke helt sikker på, men også her har hun drøm-mer.

Ω Jeg skal studere videre etter videregående og har selv-følgelig noen drømmeskoler. Berkeley i Boston er en av dem. Jeg vil dra ut og ta del i noe større enn det som fi nnes her hjemme, slår hun fast.

Litt nerverDer mange ser begrensninger, ser Ingrid muligheter. At det kan være ukomfortabelt ser hun bare på som en utfordring.

Og den skal hun klare. Ω Jeg liker å utfordre meg

selv, men selvfølgelig innenfor en grense. Jeg blir nervøs jeg også, men er ikke falleferdig. Jeg blir vel mer spent. Det er noe man må jobbe med hele tiden. Hvis man er godt forbe-redt, så tar ikke nervene over-hånd, forklarer hun.

Ω Hvor er du om ti år?Ω Det er vanskelig å si, men

jeg har selvfølgelig noen tanker og ideer. Det er kanskje litt klisjé, men jeg håper jeg driver med det jeg trives med og har det bra. Jeg vil gi noe tilbake og være kreativ.

Godt miljøI forrige uke var det full rulle

med forestillingen Evita på Hjertnes. Som førsteklassing ved musikklinja fi kk hun ikke stå foran på scenen denne gan-gen, men hun håper og tror at det blir hennes tur.

ΩJeg har vært med og bidratt. Det er det mye handler om underveis. Det er et veldig godt miljø på skolen og et miljø for å heie på hverandre. Det fi nnes selvfølgelig litt misunnelse. Vi er jo mange som vil det samme. Jeg er utrolig heldig som har veldig fi ne venner. Vi backer hverandre og løfter hverandre. Det hjelper alltid, sier hun.

På DraabenNeste fredag er det altså duket for konsert på Draaben. Stedet

GLEDER SEG: Ingrid Saga Andersen (16) gleder seg til sin første solokonsert. 4. mars står hun på scenen på Draaben bar med skatter fra

Drømmer om en mu

Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (19)

19B Y F O L KB Y A V I S A S A N D E F J O R D24. februar 2016

BARN FORKLARERSparkesykkel

Adrian Kristiansen, 5 årDet er en sånn man sparker med. Jeg har en grønn og det går veldig fort. Jeg har sykkelhjelm også.

Nicolai Aas-Lie, 4 årDet er en sykkel som er lang og som passer til to. Jeg har sett det på tv.

Sturla Sigurdsson, 4 årDen kan du ta fart med beinet. Jeg har en grønn en og den har jeg vært på lang tur med.

GRATULASJONER

4 årLoke Dølplass Bor i Melsomvik og gratuleres med 4 års dagen som i år kommer på datoen hans 29. februarHilsen Bestemor og bestefar i Sandefj ord.

Isabella hilser til storebror Sebastian, pappa og familien Hvidsten. FOTO: FOTOGRAF ELISABETH FIGENSCHOU JØLSTAD

GULLUNGE

UKAS TEGNING

GRAT

ULA

SJON

ER Ønsker du å gi en du er glad i et ekstra fokus på bursdagen, send oss ditt bidrag på MMS ved å sende BYSA FOLK til 2077 (husk bilde og en liten tekst, maks 25 ord). Du kan også sende til epost grafi [emailprotected] ord.no eller Byavisa Sandefj ord, Søndre Kullerød 4A, 3241 Sandefj ord.Innsendte bidrag vil bli publisert i førstkommende utgave av Byavisa. Innsendte bilder og tekst vil ikke bli returnert til avsender. Redaksjonen forbeholder seg retten til å korte ned innsendte bidrag, sensurere innhold eller i helhet ikke publisere enkelte bidrag.

NAVNEDAGER

24. Mattias /Mattis /MatsAlle er varianter av det hebraiske navnet Matteus (Herrens gave).

25. Viktor /Viktoria Begge kommer av det latinske ordet victor (seierherre).

26. Inger /IngjerdBegge kommer av Ingegerd = Ing (guden Yngve/Frøy) + gerðr (vern).

27. Laila /LillLaila kan være fi nsk, evt. fra persisk Leila (muligens mørk). Lill betyr liten.

28. Marina /MarenMarina kommer av latin marinus (fra havet). Maren er en dansk form av navnet.

29. Ingen har navndag på skuddårsdagen

1. Audny /Audun Audun = norrønt auðr (rikdom, lykke) + vinr (venn). Audny = auðr + nýr (ny).

Send oss din tegningHvis du sender oss en tegning, kommer den på trykk. Husk å skrive på navn, alder og bosted.

Adresse: Byavisa Sandefj ord, Søndre Kullerød 4A, 3241 Sandefj ord eller [emailprotected] ord.no

Tomasz Dzieciniak på 6år har tegnet denne fl otte tegningen.

TALL OM TING

55.

07.32Sto sola opp i dagSol ned i dag: 17.30Sol opp i morgen: 07.29Sol ned i morgen: 17.33

dagen i dag, og det er 311 dager igjen av 2016.

1943Norske jøder i et antall av 2158 ble deportert til Tyskland

6 årSigurd Riksfj ord Hipp hurra for Sigurd som fylte 6 år 22. februar. Du er verdens herligste gutt og vi er utrolig stolte av deg. Hilsen Selma, mamma og pappa.

pappas gamle platesamling på repertoaret.

usikkarriere

var et naturlig valg. Ω Jeg har sunget her fl ere gan-ger tidligere, blant annet som gjesteartist. Det var naturlig for meg å ta kontakt med dem og de åpnet dørene for meg. Det er jeg veldig takknemlig for. Det er mange som skal takkes for at jeg får til dette. Jeg har blant annet med meg veldig fl inke

musikere, og det blir trangt på scenen, smiler hun.

Med seg på konserten har hun et band bestående av Stian Tveit på tangenter, Torkil Myhre på gitar, Anders Grimstad på perkusjon og Emil Ljone på bass. I tillegg vil Hannah Wengård, Johanne Vege og Oddvar Myklenust

En av tre sier nei til hjelmHver tredje alpinist sier nei til hjelm i alpinbakken. Det viser en ny undersøkelse fore-tatt på oppdrag fra Codan Forsikring. I undersøkelsen sier 16% av de spurte at de ikke bruker hjelm. Når dette tallet justeres for dem som faktisk kjører alpint, viser det at om lag en av tre alpinister mener de klarer seg uten beskyttelse på hodet. – Det er åpenbart at vi nord-menn er blitt fl inkere til å bruke hjelm enn før, og vi i Codan gleder oss over det. Samtidig indikerer våre tall at bruken kanskje er på vei til å fl ate ut. Vi undersøkte hjelmbruken også for tre år siden, og da svarte omlag like mange nei på spørsmål om hjelmbruk. Så kanskje utviklingen står stille, sier Mari Bræin Faaberg, kommu-nikasjonssjef i Codan.

Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (20)

HOROSKOP –UKE9 Alle henvendeleser rundt horoskop rettes til Tore Lomsdalen | epost: [emailprotected] | www.astrolom.no

A N N O N S E R B Y A V I S A S A N D E F J O R D 24. februar 201620

Byavisa tilbyr private og andre å annonsere under Arbeid Utføres.

Send SMS-melding medkodeord BYSA ARBEID[din annonsetekst] til 2077.Pris pr. melding 200 kronerinkl. mva.

ARBEID UTFØRES

Byavisa tilbyr privatpersonerå annonsere for salg av leilighetog eiendommer, med eller utenbilde.

For annonse under Eiendom send SMS-melding med kodeord BYSA EIENDOM [din annonsetekst] til 2077. Pris pr. melding 200 kroner inkl. mva.

EIENDOM SELGES

Byavisa tilbyr privateå annonsere for salg/kjøp av motorkjøretøysom bil, båt og MC,med eller uten bilde. For annonse under BIL –BÅT –MC send SMS-melding medkodeord BYSA MOTOR[din annonsetekst] til 2077.Pris pr. melding 100 kronerinkl. mva.

BIL – MC – BÅT

BASARGRATIS rubrikkmarked*

Send SMS med kodeord BYSA BASAR [din annonsetekst] til 2077, e-post til [emailprotected], eller bruk eget skjema på nettsiden www.byavisa.sandefjord.no. For annonsering med bilde; Send kodeord BYSA MMS [din annonsetekst] til 2077. * Pris: SMS 10 kroner/MMS 25 kroner. Manuelt mottak 125 kroner. Maks 250 tegn per annonse med eller uten bilde. Vi forbeholder oss retten til å redigere innhold. Upassende innhold vil bli fjernet.

LEVERINGSFRIST SØNDAG KL. 24.00

2077SMS/MMS TIL

Gjelder kun privatpersoner

Tlf. 944 98 813

e-post: shmalerservice@

gmail.com

Alt innen maling

og tilhørende arbeid!

Vi er på facebook!

Varebiler/lastebiler ønskes kjøpt

Hiace/Hilux/Dyna/CanterMB tipp/div. eldre lastebiler/div. Toyota personbiler ønskes kjøpt.Erik Wasshaug, tlf 450 08 427

JORDØNSKES LEID

til korn og gressproduksjon

Sandefjord maskinRING:

Arnt Inge: 97198814Henrik: 90773431

VÆREN Din ledende planet, den aktive Mars, går inn i heldige Skytten. Om dette betyr at du vinner i lotto, er ikke sikkert. Men at optimismen stiger og at ting ordner seg for deg på en lettere måte, vil du helt sikkert merke i tiden fremover. Likevel, ikke overdriv i ting du vil gjøre.Motto: Heldige meg altså!

TVILLINGENE Du har en fin evne til å ordne opp i saker og ting. En indre styrke og kraft hjel-per deg. Men vær likevel litt forsiktig med å gå i intense og opphetede dis-kusjoner med andre. Det fører lite frem. Du gjør lurt i å legge vekt på din empatiske side. Motto: Indre kraft.

LØVEN Uken kan by på noen overraskelser og uventede nyheter. Mulig at dette setter litt preg på dagene dine. Ting går ikke helt etter planen. Sørg for at du beholder humøret og optimis-men på topp.Økonomien ser i alle fall ut til å være i orden.Motto: Oppgjørets time.

TYRENTing ordner seg i yrke og kar-riere. Særlig hvis det er noe du har jobbet både hardt og lenge for å oppnå. Sjefen er velvillig mot deg på grunn av dine fine innsats. Penger i denne sammenheng lover godt. Tenk teamwork om du vil starte et nytt prosjekt.Motto: Mot toppen!

KREPSEN Du har mange flotte og ge-digne ideer. Men om du vil realisere noen av dem, er det hovedsakelig to ting som blir viktig. Det ene er at de er praktisk gjen-nomførbare. Det andre at du samarbeider med andre. Om du liker det eller ikke, er du faktisk inne i en tid hvor du trenger andres hjelp og støtte.Motto: Det kommer an på din innstilling.

JOMFRUEN Du har en flott indre kraft og styrke som gjør at du kan ordne opp i det meste. Ja egentlig kan du oppnå mye til din egen fordel. Men om du strek-ker denne strikken for langt, bør du også være klar over at du lett kan ende opp i diskusjoner som til syvende og sist ikke tje-ner dine hensikter.Motto: Vis omtanke.

NÅR: Tirsdag 23.02.2016 kl. 08:30 HVA: Spill & Vinn med Tore Holden HVOR:MS Oslofj ord

NÅR: 12:00 HVA: Vinterferien på museet: Aktiviteter for barn HVOR: Hvalfangstmuseet

NÅR: Onsdag 24.02.2016 kl. 09:30-15:00 HVA: Filmkurs for barn 10-14 år HVOR: Varden Grendehus

NÅR: 10:30 HVA: Eventyrstund på biblioteket HVOR: Sandefj ord Bibliotek

NÅR: 12:00HVA: Vinterferien på museet: Aktiviteter for barn HVOR: Hvalfangstmuseet

NÅR: 22:30 HVA: Onsdagslive HVOR: Draaben Bar

NÅR: Torsdag 25.02.2016kl. 09:30-15:00 HVA: Filmkurs for barn 10-14 år HVOR: Varden Grendehus

NÅR: 12:00 HVA: Vinterferien på museet: Aktiviteter for barn HVOR:Hvalfangstmuseet

NÅR: 15:20 HVA: Fjordsprell: Molly & Partner HVOR: MS Oslofj ord

NÅR: 18:00 HVA: Filosofi sk salong HVOR: Sandefj ord Bibliotek

NÅR: 19:00 HVA: Damenes aften HVOR: Draaben Bar

NÅR: Fredag 26.02.2016kl. 09:30-15:00 HVA: Filmkurs for barn 10-14 år HVOR: Varden Grendehus

NÅR: 12:00 HVA: Litteraturhalvtimen HVOR: Sandefj ord Bibliotek

NÅR: 12:00 HVA: Vinterferien på museet: Aktiviteter for barn HVOR: Hvalfangstmuseet

NÅR: 15:00 HVA: Klokkespilltoner HVOR: Sandefj ord Kirke

NÅR: 20:00 HVA: Baker Hansen HVOR: Draaben Bar

NÅR: 20:00 HVA: Milenburg Joys Jazz Quint HVOR: Thaulows Café & Bar

NÅR: 20:30-22:30 HVA: Fredagsquiz! HVOR: James Clark

NÅR: Lørdag 27.02.2016 kl. 13:00 HVA: Operacafé HVOR: Foajeen, Hjertnes Kulturhus

NÅR: 13:00-15:30 HVA: JazzKafé HVOR: Tre Lykter, Scandic Park Hotel

NÅR: 14:00 HVA: Internasjonal kulturdagHVOR: Varden Grendehus

NÅR: 16:00 HVA: LørdagsjazzHVOR: Draaben Bar

NÅR: 18:30-02:00 HVA: Classic Rock Night 2016 HVOR: Verdensteateret Kulturhus

NÅR: 21:00 HVA: «Byevandring - en sang om mennesket» HVOR: Thaulows Café & Bar

NÅR: Søndag 28.02.2016 kl. 11:00 HVA: Kunst og musikkguds-tjeneste HVOR: Sandefj ord Kirke

NÅR: 13:00-13:30 HVA: Eventyrstund på biblioteket HVOR: Sandefj ord Bibliotek

NÅR: Mandag 29.02.2016 kl. 17:30 HVA: Den kulturelle vandrings-staven HVOR: Kamfj ordhjemmet

NÅR: Tirsdag 01.03.2016 kl. 08:30 HVA: Spill & Vinn med Tore Holden HVOR: MS Oslofj ord

NÅR: 11:00 HVA: Den kulturelle vandrings-staven HVOR: Solvangsenteret

NÅR: 19:00 HVA: Den kulturelle vandrings-staven HVOR: Sandar kirke

NÅR: 19:00 HVA: Kult å sy! HVOR: Sandefj ord Bibiliotek

Med forbehold om at endringer kan forekomme.

skjerskjerhvahva

Aktivitetskalenderen leveres avVisit VestfoldInformasjon vedrørende arrangementene sendes:[emailprotected], tlf: 33 46 05 90www.visitsandefj ord.com

Billettsalg på Turistkontoret til Hjertnesarrangementer og kino. Tlf: 33 46 05 90

TIL SALGSStort flott Persisk gulvteppe i far-gene beige/ rødbrun, str.2,30-1,65 Sel-ges kr.1000,- Tlf. 995 22 794.

Overmadrass selges. Sultan overmadrass fra IKEA str.180x200 cm til s.for kr 400. Tlf. 413 34 032.

Langbord til hytta? Ubehandlet, kan beises eller males. 4cm tykt, 0,90x2m Kr.2000. Tlf. 906 50 948.

2 madrasser kr 600. 2 stk.90x200 cm madrass selges.De har omtrent ikke vært brukt. Tlf. 413 34 032.

Babykurv, bæremeis 2 stk., bære-bag til baby, blåmalt kiste fra 1861. Tlf. 456 66 904.

Toyota Corolla Crina selges. Tlf. 992 75 207.

Kommode til salgs. mob. 48096039

Eklusiv kommode b.1m h.90 d.55 ny pris ca 7000 selges under halv pris som ny. Tlf. 33 47 62 31.

Pen sort gutte/herredress, str. 16/48 m/hvit skjorte lite brukt. Kr 350,-. Tlf. 402 86 673/415 51 186, Stokke.

Weidemann Selges! Nydelig maleri, olje/lerret 78x78cm Kontakt: [emailprotected]. Tlf. 915 53 227.

Overmadrass Wellpur Gold T30 150 x 200 cm, 5 cm tykk. Lite brukt. Sel-ges kr 500,- Tlf. 908 43 068.

Fryser til salgs. Point fryser på 205 liter, pent brukt, selges for kr. 700.Tlf. 413 34 032.

ØNSKES KJØPTRimelig Familiehytte Ønskes m/strøm&vann, ved vann/ski. Under 2 tim fra Sandefjord. Tlf. 901 67 999.

Biltralle ønskes kjøpt, kan være de-fekt, Tel. 97044118

Volvo 240 deler Tlf. 992 75 207.

Bok kjøpes. «Høyt spill om Torp» Forfatter Audun Tjomsland Tlf. 908 74 253

Barbie campingbil og barbie båt ønskes kjøpt. Fra slu*tten av 80/be-gynnelsen av 90-tallet. Tlf. 971 24 549.

Treski.... Har du gammelt vin-tersport-tilbehør du ikke trenger, og kan gi bort? Alt fra treski, gamle skøyter, kjelke,gammel topplue, knickers,skøytelue,anorakk,Beksøm-sko, skismøring, eller lignende..? Alt av interesse. Ring eller send sms til Tel. 90963128

GIS BORTKøyesenger 2 stk (2x2) solide gamle køyesenger gis bort mot hentingTlf. 957 66 375.

PRIVATUNDERVISNING I GITARSPILLGitarpedagog

med lang erfaring hjelper deg å bli bedre.

Besøk LAHELLEMUSIKKSKOLE.NO

Tlf 920 56 446

larsen.vidar @gmail.com

«Balder» er fortsatt sterkt savnet. De eller dere som antagelig har tatt han inn må levere den tilbake!! Han er chippet og kastrert, og har veldig tykk sort pels. Jeg som eier den er veterinær og jobber på Dyreklinikk 24 i Sandefjord. Balder bor i Jahre-dammen.

SAVNET

ØNSKES

Far og sønn Gunnar og Anders Strøm hyller Erik Bye i den musikalske reisen «Byevandring – en sang om mennesket» på Thaulows Café & Bar lørdag kveld.

Gunnar Strøm har tolket sanger av «Høvdingen», og sammen med sønnen Anders får publikum høre et bredt spekter av Erik Byes mange sanger.

Gunnar og Anders Strøm på Thaulows

Erling Wiklunds sixpack står på scenen i lørdagens jazzkafé på Scandic Park Sandefj ord. På repertoaret står kjente «Mainstreamlåter» av beste kva-litet. Gruppa består av Morten

Koppang Stang, trompet, Harald Bergersen, saxer/klarinett, Frode Kjekstad, gitar, Stig Hvalryg, bass, Lars Erik Norum, trommer og Erling Wicklund, trombone. Sandefj ordjazz er arrangør.

Jazzkafé med Erling Wiklunds sixpack

Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (21)

21A N N O N S E RB Y A V I S A S A N D E F J O R D24. februar 2016

Kryssordvinner forrige uke: Susanne Kihle, Andebu

KRYSSORD SVARPREMIE

LØSNING

Løsningsord sendes på e-post til grafi [emailprotected] ord.no med ordet «Kryssord» i emnefeltet, eller i posten til Byavisa Sandefj ord, Søndre Kullerød 4A, 3241 Sandefj ord. Konvolutt må merkes «Kryssord». Hver uke trekker vi ut en vinner som får to kinobilletter tilsendt. Frist for innlevering: Søndag kl. 24:00.

NAVN: _____________________________________________________________

ADRESSE: __________________________________________________________

VEKTENSaker og ting ordner seg i jobb-sammenheng. Du får nå rea-lisert mange av de ideene du i lengre tid har planlagt. Du har ordets makt i din munn. I det roman-tiske livet ditt opplever du en hyggelig overraskelse. Du fin-ner en fin balanse mellom å vise ansvar og å hygge deg.Motto: På flere plan.

SKYTTENBåde emosjonelle Månen og entusiastiske Mars, går inn i ditt eget stjer-netegn denne uken. Her blir det viktig å ta hensyn til både dine egne og andres følel-ser satt i sammenheng med det du vil oppnå.Med andre ord, en fin balanse mellom dine egne og andres interesser er det som gir deg mest.Motto: Balansekunst.

VANNMANNEN I kjærligheten har du gode sjanser til å gjøre det bra denne uken. Du viser deg fra en sjarmerende og karismatisk side. Bare vær noe for-siktig med at dine romantiske suksesser ikke går deg til hodet. Vis deg fra en hjertegod side, og alle veier ligger åpne for deg, nesten samme hva du gjør.Motto: Vær deg selv!

SKORPIONEN Dette ser ut til å bli en lovende uke for deg. Bruk tiden til det du synes er hyggelig og morsomt. Det er også lov å kose seg i en stressende hverdag. Det roman-tiske livet ditt sprudler for tiden. Ja, hva mer kan man ønske seg, selv om du bør være forsiktig med pengebruken.Motto: Livet er herlig!

STEINBUKKEN Dette kan bli en veldig bra uke for deg. Din hersker, den arbeidsomme Saturn, står i gunstig for-hold til andre planeter. Her kan ting, både innen kjærlighet og penger, blir til noe interes-sant. Du har også en egen evne til å overbevise andre om dine supre ideer og meninger for tiden.Motto: Du har kraften!

FISKENE I det store og det hele kommer du inn i en fin periode på mange plan i livet ditt. Men kanskje karrieren kommer til å bli det du sat-ser mest på. I alle fall, det ligger mye entusiasme og dynamikk innen jobb og yrkesmuligheter. Kjærligheten er bra, men du bør åpne deg mer opp.Motto: Land i sikte!

Baker Hansen vil gjenta suksessen. Både med Chet Bakers på norsk og med konsert på Draaben i Sandefj ord. –Draaben er en perfekt arena for denne type musikk, sier Thomas Litleskare.

HILDEGUNN S. RIKSFJORD tekst

Baker Hansen har besøkt Sandefjord og Draaben bar fl ere ganger tidligere. Nå kom-mer de hit i starten på rele-aseturneen for den nye plata «Gamle daga». 26. februar blir Sandefjord-publikummet

introdusert for innholdet på den nye plata, som for øvrig slippes samme dag.

Ω Det er veldig bra atmos-fære på Draaben og vi er blitt godt mottatt der tidligere. Denne gangen har vi i tillegg med oss en gjestemusiker som er en institusjon i jazzverde-nen i seg selv, forteller Thomas Litleskare, som spiller trompet i bandet. Gjestemusiker John-Pål Inderberg skal nemlig være med på et knippe konserter i forbin-delse med releaseturneen.

Ω Han har jo spilt med Chet Bakers og det er absolutt verdt å få med denne fantas-tiske barytonsaxofonisten, slår Litleskaret fast.

Bakers på dialekt«Gamle daga», som den nye plata heter, skal ifølge pla-nen følge opp suksessen fra plata «Ei som deg» gitt ut i 2014. Baker Hansen fortset-ter å hente låter fra jazz-le-genden Chet Bakers repertoir, men med nyskrevne tekster på norsk.

Ω Samme dag som konser-ten på Draaben, slippes det nye albumet både i digitalt og fysisk format. Vi gleder oss til å komme til Sandefjord igjen og skape den gode stemningen på Draaben, avslu*tter Thomas Litleskare.

[emailprotected]

VENDER TILBAKE: Baker Hansen har vært i Sandefj ord og Draaben fl ere ganger tidligere. Nå kommer de tilbake og nå med et splitter nytt album i instrumentkof-ferten.

Tilbake til Draaben

Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (22)

Lesernes side i Byavisa. Redaksjonen forbeholder seg retten til å korte ned leserbrev, kronikker, dikt, menings-berettiget stoff etc. Meninger med personangrep må signeres med fullt navn. Intet stoff blir returnert. Send inn til [emailprotected] Epost merkes «kort sagt»

Takk

Takk for nattens gode hvile takk for ro

i sjel og kropp takk for fred

før dagens virke takk for solen som sto opp

Gi meg styrke gjennom dagen

før meg inn i nyfødt tid bruk meg

der jeg hører hjemme

led meg gjennom dagen min.

Ester Tørrestad

KORT SAGTM E N I N G E R B Y A V I S A S A N D E F J O R D 24. februar 201622

En forskrift som skal gi ville dyr nødvendig vern mot avli-ving i yngletiden har sirkulert iMiljødirektoratet i mange år,uten at dethar ført til en ferdigstilt forskrift. Nå krever NOAH handling.

«Skadefellingsforskriften» fra 1997 var første gang på høring for revidering i 2009, og deretter i 2014, men begge gangene ble utkastene til ny forskrift skrinlagt etter lang tids saksbehandling. Nå vur-deres en tredje høringsrunde og dermed ytterligere utset-telse.

På tross av at ville dyr alle-rede i teorien skal ha et sterkt vern mot såkalt «skadefel-ling», har man sett at tolk-ninger av «Skadefellingsforskriften» åpner for en helt uakseptabel felling av dyr i yngletiden, i direkte konfl ikt med Naturmangfoldloven som forbyr unødig skade og lidel-se på viltlevende dyr og deres bo, og Dyrevelferdsloven som setter forbud mot å hensette dyr i hjelpeløs tilstand. Det er svært kritikkverdig at en forskrift som slår beina under annet lovverk fortsatt skal være virksom.

Flere arter som er oppført på norsk Rødliste befi nner seg fortsatt på skadefellingsfor-skriftens lange liste over arter

som kan felles uten særskilt tillatelse, dersom vilkårene for en slik felling er oppfylt. I realiteten er en slik felling lov-stridig, og mange slike saker medfører anmeldelser og straf-fereaksjoner hvert år. Derfor har også ny forskrift som skal rette opp dette vært på høring. Men med stadige utsettelser, har vi en situasjon der en for-eldet Skadefellingsforskrift er helt i utakt med annet lov-verk, og dette skaper forvirring og fører til mye unødig skade og lidelse på ville dyr.

Nå vil NOAH arbeide poli-tisk for at en ny forskrift

skal prioriteres og fastset-tes: NOAH har de siste ti årene vært pådriver over-for Miljødirektoratet for at en ny forskrift som regulerer skadefelling skal se dagens lys. Når det nå går mot ytterlige-re utsettelse vil NOAH måtte appellere til politikerne for at forskriften skal få den nødven-dige prioritering. Dette hand-ler om nødvendig artsvern og beskyttelse av truede arter, og grunnleggende dyrevern for ville dyr i den tiden de har unger.

Inntil nytt lovverk er på plass mener NOAH at man

som et minimum straks bør fjerne alle rødlistede arter fra skadefellingsforskriftens liste over arter som kan felles uten tillatelse. Dette har vi spesi-elt bedt Miljødirektoratet om, og vi håper det er vilje til en slik nødløsning. Men det hjel-per dessverre ikke på situa-sjonen som i dag fører til at Dyrevelferdsloven tilsideset-tes for en rekke dyrearter, på grunn av forsinkelser i for-skriftsarbeidet.

SIRI MARTINSEN, veterinær i NOAH

Tydelig vern av ville dyr kan ikke utsettes lengre

Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (23)

23T V P R O G R A MB Y A V I S A S A N D E F J O R D24. februar 2016

ONSDAG 24.2 TORSDAG 25.2 FREDAG 26.2 LØRDAG 27.2 SØNDAG 28.2 MANDAG 29.2 TIRSDAG 1.3

©Un

iver

sum

07.30 Morgensending14.00 NRK nyheter14.10 Fort og farleg (r)15.00 NRK nyheter15.15 Top Gear (r)16.05 NRK nyheter16.10 P3Morgen16.45 Tall som teller (r)17.00 NRK nyheter17.15 Motorsøstre (r)17.30 Oddasat17.45 Tegnspråknytt17.50 Norge Rundt (r)18.15 Tilbake til 80-tallet (r)18.45 Distriktsnyheter19.00 Dagsrevyen19.45 Anno (26)20.25 Forbrukerinspektø-rene (3)20.55 Distriktsnyheter21.00 Dagsrevyen 2121.35 Skiskytterne (2)Norsk dokumentarserie fra2016.22.25 Sirkusdynastiet (2)23.05 Kveldsnytt23.20 Vikinglotto (r)23.30 Mesternes mester (r)00.30 Nattsending

06.00 Morgensending13.00 Bolighjelpen (r)14.00 Jakten på kjærlighe-ten (r)15.00 Oppgrader! (r)15.30 En moderne familie(r)16.00 Home and Away (r)16.30 Home and Away(224)17.00 Solsidan (r)17.30 Ack Värmland (r)18.00 Oppgrader! (r)18.30 Nyhetene18.45 Været18.50 Sportsnyhetene19.00 Hotel Cæsar (r)19.30 Hotel Cæsar (31)20.00 Idol (10)21.00 Nyhetene21.20 Været21.25 Sportsnyhetene21.40 Idol (10)22.10 Dokument 2: Ameri-kareisen23.10 Huskestue (r)00.10 Tid for hjem (r)01.10 Criminal Minds (r)01.55 Nattsending

06.00 Morgensending11.10 Navy NCIS (r)12.05 Ellen DeGeneresShow (59)13.00 Ekte frustrerte fruer(r)14.00 MasterChef USA (r)15.00 MasterChef Danmark(r)16.00 Svenske Hollywood-fruer (r)17.00 How I Met Your Mot-her (r)17.30 Luksusfellen Sverige(r)18.30 MasterChef Norge (r)19.30 MasterChef Danmark(15)20.30 Luksusfellen (2)21.30 Boligjakten (2)22.30 Hele Norge baker (r)23.30 Sex og singelliv (r)00.05 Svenske Hollywood-fruer (r)00.55 Luksusfellen Sverige(r)01.45 Navy NCIS (r)02.30 NCIS: Los Angeles (r)03.15 Nattsending

06.00 Morgensending12.50 America's FunniestHome Videos (r)13.20 4-stjerners middag (r)14.20 Ut på tur med Mor-gan og Ola-Conny (r)15.20 Cougar Town (r)15.45 Black-ish (r)16.15 Friends (r)16.45 Friends (r)17.15 Two and a Half Men(r)17.40 Two and a Half Men(r)18.05 The Big Bang Theory(r)18.35 The Big Bang Theory(r)19.00 Black-ish (13)19.30 4-stjerners middag(27)20.30 Barneavdelingen (7)21.30 Brille (r)22.30 I kveld med YLVISLIVE (r)23.30 CSI (r)00.25 Castle (r)01.25 Nattsending

07.30 Morgensending13.10 Hygge i Strömsö (r)13.50 Filmavisen 1959 (r)14.00 NRK nyheter14.10 Fort og farleg (r)15.00 NRK nyheter15.15 Top Gear (r)16.05 NRK nyheter16.10 P3Morgen16.45 Tall som teller (r)17.00 NRK nyheter17.15 Motorsøstre (r)17.30 Oddasat – nyheter påsamisk17.45 Tegnspråknytt17.50 Norge Rundt (r)18.15 Tilbake til 80-tallet (r)18.45 Distriktsnyheter19.00 Dagsrevyen19.45 Mens vi venter påMelodi Grand Prix20.25 Schrödingers katt20.55 Distriktsnyheter21.00 Dagsrevyen 2121.30 Debatten22.30 Ukens vinner (7)23.00 Kveldsnytt23.15 Chicago Fire (r)23.55 Nattsending

06.00 Morgensending13.00 Mr. Bean (r)13.30 Vi er snowboard (r)14.30 X Games Studio. Førsnowboardkvalifisering isuperpipe for menn.15.00 X Games: Snowbo-ard. Snowboardkvalifiseringi superpipe for menn.17.00 X Games Studio. Førførste kvalifiseringsrunde iskateboard for menn.17.30 X Games: Skatebo-ard. Første kvalifiseringsrun-de i skateboard for menn.18.30 Nyhetene18.45 Været18.50 Sportsnyhetene19.00 Hotel Cæsar (r)19.30 Hotel Cæsar (32)20.00 Matkontrollen (5)20.30 TV 2 hjelper deg (5)21.00 Nyhetene21.20 Været21.25 Sportsnyhetene21.40 Criminal Minds (12)22.40 Blindspot (7)23.35 Åsted Norge (r)00.35 Nattsending

06.00 Morgensending11.10 Navy NCIS (r)12.05 Ellen DeGeneresShow (60)13.00 Real Housewives ofOrange County (r)14.00 MasterChef USA (r)15.00 MasterChef Danmark(r)16.00 Svenske Hollywood-fruer (r)17.00 How I Met Your Mot-her (r)17.30 Luksusfellen Sverige(r)18.30 MasterChef Norge (r)19.30 MasterChef Danmark(16)20.30 Larvikjentene (5)21.30 Black Widows (4)22.30 The X-Files (6)23.30 Sex og singelliv (r)00.05 Svenske Hollywood-fruer (r)00.55 Luksusfellen Sverige(r)01.45 Navy NCIS (r)02.30 NCIS: Los Angeles (r)03.15 Nattsending

06.00 Morgensending12.50 America's FunniestHome Videos (r)13.20 4-stjerners middag (r)14.20 Ut på tur med Mor-gan og Ola-Conny (r)15.20 Cougar Town (r)15.45 Black-ish (r)16.15 Friends (r)16.45 Friends (r)17.15 Two and a Half Men(r)17.40 Two and a Half Men(r)18.10 The Big Bang Theory(r)18.35 The Big Bang Theory(r)19.00 Black-ish (14)19.30 4-stjerners middag(28)20.30 Castle (8)21.30 Berserk – i pione-renes farvann (2)22.30 Code Black (15)23.30 CSI (r)00.25 Castle (r)01.25 Nattsending

07.30 Morgensending13.25 NRK nyheter13.40 Glimt av Norge (r)13.55 V-cup kombinert.Langrenn lagsprint.14.35 Til lands og til vanns(r)15.00 NRK nyheter15.15 Fort og farleg (r)16.05 NRK nyheter16.15 P3Morgen16.45 Tall som teller (7)17.00 NRK nyheter17.15 Motorsøstre (r)17.30 Oddasat – nyheter påsamisk17.45 Tegnspråknytt17.50 Norge Rundt (r)18.15 Tilbake til 80-tallet (r)18.45 Distriktsnyheter19.00 Dagsrevyen19.30 Norge Rundt19.55 Anno (27)20.55 Nytt på nytt (8)21.25 Skavlan (8)22.25 MGP 201623.10 Kveldsnytt23.25 Grammy 2016 (r)01.45 Nattsending

06.00 Morgensending13.45 X Games Studio. Førskikvalifisering Big Air formenn.14.15 X Games: Ski. Skik-valifisering Big Air for menn.16.00 X Games Studio. Førsnowboardfinalen i superpi-pe for kvinner.16.30 X Games: Snowbo-ard. Snowboardfinale isuperpipe for kvinner.18.00 X Games Studio. Førsnowboardfinalen i superpi-pe for menn.18.30 X Games: Snowbo-ard. Snowboardfinale isuperpipe for menn.20.00 Idol (11)21.00 Nyhetene21.20 Været21.25 Sportsnyhetene21.40 Idol (11)22.15 Senkveld med Tho-mas og Harald (5)23.20 Eurojackpot (9)23.35 Prisoners. Am. thril-lerdrama fra 2013.02.25 Nattsending

06.00 Morgensending10.15 NCIS: Los Angeles (r)11.10 Navy NCIS (r)12.05 Ellen DeGeneresShow (61)13.00 Ekte frustrerte fruer(r)14.00 MasterChef USA (r)15.00 MasterChef Danmark(r)16.00 Svenske Hollywood-fruer (r)17.00 How I Met Your Mot-her (r)17.30 How I Met Your Mot-her (r)18.00 Luksusfellen Sverige(r)19.00 Eventyrlig oppuss*ng(r)20.00 Hele Norge baker (r)21.00 Shallow Hal. Am.romantisk komedie fra2001.23.05 Step Brothers. Am.komedie fra 2008.01.00 Nattsending

06.00 Morgensending13.20 4-stjerners middag (r)14.20 Ut på tur med Mor-gan og Ola-Conny (r)15.20 Cougar Town (r)15.45 Black-ish (r)16.15 Friends (r)16.45 Friends (r)17.15 Two and a Half Men(r)18.10 The Big Bang Theory(r)18.40 The Big Bang Theory(r)19.05 Black-ish (15)19.35 The Big Bang Theory(r)20.00 The Big Bang Theory(r)20.30 I kveld med YLVISLIVE (r)21.30 Typisk deg med Pet-ter Schjerven (r)22.30 Deadfall. Am. thrillerfra 2012.00.15 The Graham NortonShow (17)01.15 Nattsending

06.55 Morgensending11.55 V-cup alpint. Super-Gmenn.13.00 V-cup hopp. Direktefra Almaty, Kasakhstan.14.45 Vinterstudio14.55 V-cup kombinert. 10km langrenn.15.30 VM skøyter sprint.1000 m menn.16.00 V-cup alpint. Super-Gkvinner.16.30 V-cup hopp. Kvinner.17.00 Sport i dag. Med høy-depunkter fra dagensøvelser.19.00 Lørdagsrevyen19.45 Lotto19.55 Mesternes mester(9)20.55 Melodi Grand Prix201623.00 Kveldsnytt23.15 Underholdningsavde-lingen (6)23.55 Ukens vinner (r)00.25 Safe House. Am.actionkrim fra 2012.02.15 Nattsending

06.00 Morgensending14.00 Idol (r)15.30 X Games Studio.16.00 X Games: Ski. Skifi-naler Big Air for kvinner.16.40 X Games Studio.16.50 X Games: Snowbo-ard. Snowboardfinaler BigAir for kvinner.17.30 X Games Studio.18.00 X Games: Ski. Skifi-naler Big Air for menn.18.50 X Games Studio.19.05 X Games: Snowbo-ard. Snowboardfinaler BigAir for menn.20.00 Hver gang vi møtes(8)21.00 Nyhetene21.15 Været21.20 Sportsnyhetene21.40 Hver gang vi møtes(8)22.15 God kveld Norge (7)22.50 Body of Lies. Am.actiondrama fra 2008.01.25 Nattsending

06.00 Morgensending10.00 Ellen DeGeneresShow (r)11.00 Ellen DeGeneresShow (r)12.00 Singles Project (2)13.00 Ekte frustrerte fruer(r)14.00 Ekte frustrerte fruer(r)15.00 Ekte frustrerte fruer(r)16.00 Ekte frustrerte fruer(r)17.00 Parneviks (r)17.55 Real Housewives ofBeverly Hills (1)18.55 Fresh Off the Boat (r)19.30 The Prince and Me.Am. romantisk komedie fra2004.21.30 The Devil WearsPrada. Am. komedie fra2006.23.35 The Fast and the Furi-ous: Tokyo Drift. Am. actionfra 2006.01.30 Nattsending

06.00 Morgensending11.45 Friends (r)12.15 Friends (r)12.45 Friends (r)13.15 Friends (r)13.45 Two and a Half Men(r)14.10 Two and a Half Men(r)14.40 Two and a Half Men(r)15.10 Two and a Half Men(r)15.35 Two and a Half Men(r)16.00 Morgendagensidrettshelter (r)17.00 Barneavdelingen (r)18.00 Berserk – i pione-renes farvann (r)19.00 I hodet på Tufte (r)20.00 71° nord – Norgestøffeste kjendis (r)21.30 The World is notEnough. Br./am. action fra1999.24.00 Collateral. Am. thrillerfra 2004.02.20 Nattsending

07.00 Morgensending13.30 V-cup hopp. Direktefra Almaty.14.45 VM skøyter sprint.1000 m menn. Seoul.14.55 V-cup kombinert. 10km langrenn. Direkte fra Valdi Fiemme.15.30 V-cup fristil. Skicross.Bokwang, Sør-Korea.16.45 Sport i dag. Høyde-punkter fra dagens øvelser.18.30 Newton19.00 Søndagsrevyen19.45 Sportsrevyen. Aktuel-le reportasjer og dagenssport.20.15 Brøyt i vei (6)20.55 Med livet som inn-sats (8)21.25 Shetland (3)22.25 Olof Palme – de sistetimene (1)23.10 Kveldsnytt23.25 Monsen og hundene(r)23.55 Unge inspektørMorse (r)01.30 Nattsending

06.00 Morgensending10.30 Helt vilt (r)11.30 Tid for hjem (r)12.30 Huskestue (r)13.30 X Games Studio. Førkvalifisering ski superpipefor menn.14.00 X Games: Ski. Kvalifi-sering ski superpipe formenn.16.00 X Games Studio. Førfinale ski superpipe forkvinner.16.30 X Games: Ski. Finaleski superpipe for kvinner.18.00 X Games Studio. Førfinale ski superpipe formenn.18.30 X Games: Ski. Finaleski superpipe for menn.20.00 Huskestue (8)21.00 Nyhetene21.20 Været21.25 Sportsnyhetene21.45 Beck (9)22.45 Beck (10)23.45 Hver gang vi møtes(r)01.15 Nattsending

06.00 Morgensending09.30 Alle elsker Raymond(r)10.00 Ellen DeGeneresShow (r)11.00 Ellen DeGeneresShow (r)12.00 The Prince and Me.Am. romantisk komedie fra2004.14.00 MasterChef Norge (r)15.00 MasterChef Norge (r)16.00 MasterChef Norge (r)17.00 MasterChef Norge (r)18.00 Boligjakten (r)19.00 Luksusfellen (r)20.00 Larvikjentene (r)21.00 Something Borrowed.Am. romantisk komedie fra2011.23.05 Black Widows (r)00.05 Sex og singelliv (r)00.40 Sex og singelliv (r)01.15 Sex og singelliv (r)01.50 Something Borrowed.Am. romantisk komedie fra2011.03.45 Nattsending

06.00 Morgensending11.15 Friends (r)11.40 Friends (r)12.10 Friends (r)12.40 Two and a Half Men(r)13.10 Two and a Half Men(r)13.35 Two and a Half Men(r)14.00 Two and a Half Men(r)14.30 Two and a Half Men(r)15.00 4-stjerners middag (r)16.00 4-stjerners middag (r)17.00 4-stjerners middag (r)18.00 4-stjerners middag (r)19.00 I hodet på Tufte (r)20.00 71° nord – Norgestøffeste kjendis (3)21.30 Neste sommer (3)22.00 Thomas Giertsen:Helt perfekt (3)22.30 I kveld med YLVISLIVE (r)23.30 Major Crimes (18)00.25 Castle (r)01.20 Nattsending

07.30 Morgensending13.50 Filmavisen 1959 (r)14.00 NRK nyheter14.10 Lurt i forbruksfella (r)15.00 NRK nyheter15.15 Top Gear (r)16.05 NRK nyheter16.15 P3Morgen16.45 Tall som teller (8)17.00 NRK nyheter17.15 Motorsøstre (r)17.30 Oddasat17.45 Tegnspråknytt17.50 Norge Rundt (r)18.15 Tilbake til 80-tallet (r)18.45 Distriktsnyheter19.00 Dagsrevyen19.45 Anno (28)20.25 Ginas verden (1)20.55 Distriktsnyheter21.00 Dagsrevyen 2121.30 Innesperret (8)22.20 Olof Palme – de sistetimene (2)23.05 Kveldsnytt23.20 Mr. Whichers mistan-ker: Mordet i Angel Lane.Br. krimdrama fra 2013.00.50 Nattsending

06.00 Morgensending13.00 Bolighjelpen (r)14.00 Jakten på kjærlighe-ten (r)15.00 Oppgrader! (r)15.30 En moderne familie(r)16.00 Home and Away (r)16.30 Home and Away(225)17.00 Solsidan (r)17.30 Ack Värmland (r)18.00 Oppgrader! (r)18.30 Nyhetene18.45 Været18.50 Sportsnyhetene19.00 Hotel Cæsar (r)19.30 Hotel Cæsar (33)20.00 Top Chef (6)21.00 Nyhetene21.20 Været21.25 Sportsnyhetene21.40 Åsted Norge (6)22.40 Maria Wern (r)23.40 Dicte (r)00.40 Criminal Minds (r)01.35 Criminal Minds (r)02.20 Elementary (11)03.00 Nattsending

06.00 Morgensending12.05 Ellen DeGeneresShow (62)13.00 Ekte frustrerte fruer(r)14.00 MasterChef USA (r)15.00 Gordon Ramsay ryd-der opp (r)16.00 Svenske Hollywood-fruer (r)17.00 How I Met Your Mot-her (r)17.30 Luksusfellen Sverige(r)18.30 MasterChef Norge (r)19.30 MasterChef Danmark(17)20.30 Parneviks (1)21.30 NCIS: New Orleans(11)22.30 Navy NCIS (9)23.30 Sex og singelliv (r)00.05 Svenske Hollywood-fruer (r)00.55 Luksusfellen Sverige(r)01.45 Navy NCIS (r)02.30 NCIS: Los Angeles (r)03.15 Nattsending

06.00 Morgensending13.20 Sinnasnekker'n (r)14.20 Morgan og Ola-Connyi USA (r)15.15 Cougar Town (r)15.45 Black-ish (r)16.15 Friends (r)16.45 Friends (r)17.15 Two and a Half Men(r)17.40 Two and a Half Men(r)18.05 The Big Bang Theory(r)18.35 The Big Bang Theory(r)19.00 Black-ish (16)19.30 4-stjerners middag(29)20.30 I hodet på Tufte (7)21.30 Typisk deg med Pet-ter Schjerven (4)22.30 Neste sommer (r)23.00 Thomas Giertsen:Helt perfekt (r)23.30 CSI (r)00.25 Castle (r)01.25 Nattsending

07.30 Morgensending13.50 Filmavisen 1959 (r)14.00 NRK nyheter14.10 Lurt i forbruksfella (r)15.00 NRK nyheter15.15 Top Gear (r)16.05 NRK nyheter16.15 P3Morgen16.45 Tall som teller (9)17.00 NRK nyheter17.15 Motorsøstre (r)17.30 Oddasat17.45 Tegnspråknytt17.55 Oppdrag Nansen (r)18.30 Extra18.45 Distriktsnyheter19.00 Dagsrevyen19.40 Ski Tour Canada.Sprint fri teknikk, kvinner ogmenn.21.25 Dagsrevyen 2122.00 Brennpunkt23.00 Kveldsnytt23.15 Med livet som inn-sats (r)23.45 Anno (r)00.25 Lov og orden – Lon-don (r)01.10 Nattsending

06.00 Morgensending13.00 Bolighjelpen (r)14.00 Jakten på kjærlighe-ten (r)15.00 Oppgrader! (r)15.30 En moderne familie(r)16.00 Home and Away (r)16.30 Home and Away(226)17.00 Solsidan (r)17.30 Ack Värmland (r)18.00 Oppgrader! (r)18.30 Nyhetene18.45 Været18.50 Sportsnyhetene19.00 Hotel Cæsar (r)19.30 Hotel Cæsar (34)20.00 Tid for hjem (8)21.00 Nyhetene21.20 Været21.25 Sportsnyhetene21.40 Grey's Anatomy (11)22.40 Madam Secretary (9)23.40 Top Chef (r)00.40 The Good Wife (12)01.35 Criminal Minds (r)02.20 Criminal Minds (r)03.00 Nattsending

06.00 Morgensending11.10 Navy NCIS (r)12.05 Ellen DeGeneresShow (r)13.00 Real Housewives ofOrange County (r)14.00 MasterChef USA (r)15.00 MasterChef Danmark(r)16.00 Svenske Hollywood-fruer (r)17.00 How I Met Your Mot-her (r)17.30 Luksusfellen Sverige(r)18.30 MasterChef Norge (r)19.30 MasterChef Danmark(18)20.30 Hele Norge baker (3)21.30 Shades of Blue (1)22.30 Black Widows (r)23.30 Sex og singelliv (r)00.05 Svenske Hollywood-fruer (r)00.55 Luksusfellen Sverige(r)01.45 Navy NCIS (r)02.30 NCIS: Los Angeles (r)03.15 Nattsending

06.00 Morgensending13.15 4-stjerners middag (r)14.15 Morgan og Ola-Connyi USA (r)15.15 Cougar Town (r)15.45 Black-ish (r)16.15 Friends (r)17.10 Two and a Half Men(r)17.40 Two and a Half Men(r)18.05 The Big Bang Theory(r)18.35 The Big Bang Theory(r)19.00 Black-ish (17)19.30 4-stjerners middag(30)20.30 The Big Bang Theory(9)21.00 The Big Bang Theory(10)21.30 I kveld med YLVISLIVE (9)22.30 Typisk deg med Pet-ter Schjerven (r)23.30 CSI (r)00.25 Castle (r)01.20 Nattsending

Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (24)

SandefjordSSSSaannddddddeefjfjfjfjfjfjoordVÆRET

Værvarsel fra yr.no, levert av Meteorologisk institutt og NRK

SANDEFJORDSANDEFJORD

02800POLITIET

NØDNR. 112

BRANNVESEN33 41 60 10

NØDNR. 110

LEGEVAKT33 45 67 00

SYKEHUSET33 34 20 00

NØDNR. 113

33 06 78 00

LARVIKKOMMUNE

SANDEFJORDKOMMUNE33 41 60 00

STOKKEKOMMUNE33 29 50 00

3

TEGNESERIE HAKKUM | av Nils Petter Smeby

Fred Vesterøy KjølenByggmester/takstmannBeiteveien 12, 3225 Sandefjord Tlf: 411 02 177 [emailprotected] www.fkbygg.no

www.carlsenfritzoe.no

MEG FOR

OG ET GODT

– din lokale byggvareleverandør

VALGFRI STOR PIZZAinkl. rød og hvit saus + husets kålsalat

175,-Utkjøring/

ta med eller spise her

Gjelderalle dager

11-21(søndag stengt)

For å gi deg litt hjelp på veien: Når vi hører «tango for to» så tenker vi på artisten. Hun døde i 2015 og kan vel kalles like mye ikon, som artist.

1. Noen vil si at denne politikeren var den ledende i krigsårene. Han var stortings- president og utformet Elverumserklæringen. Hva heter han?

2. Denne bydelen i Stockholm var i sin tid hovedfl yplass for Stockholm og Sverige. Hva heter bydelen?

3. Vi skal inn i familiebegrepene og i sangen til Hagrup heter det: «Vi har en liten søster, vi har en liten….». Hva er det vi har?

4. Vi skal til New York og til en bydel som er den største av de fem bydelene i New York med ca. 2,5 mill. innbyggere. Hva heter bydelen?

Ukens oppgave: Løsningen skal være ETTERNAVNET til en artist

Du får 6 ulike spørsmål. Alle svarene begynner eller slu*tter med de 3 første bokstavene i etternavnet til artisten. Etter hvert som du fi nner svar på spørs-målene vil du se et mønster i svarene. Det som fremkommer er de 3 første bokstavene i etternavnet.

Hva er etternavnet vi er ute etter?: ________________________

UUUL

Dbmb

Løsningsordet vi var ute etter var: Marit (Bjørgen)Vinner av QUIZ forrige uke: Randi Riseth, 3160 Stokke

5. Du skal fi nne navnet på en fi sk i tor-skefamilien som lever langs norske-kysten. Den er ikke den vanligste av de fi sk vi spiser, men den er nydelig. Hva heter fi sken?

6. Denne uglen er den største av alle ugler i Europa og veier fra 2 til 4 kg. Den er utbredt og fi nnes også i Norge. Hva er navnet?

Henvendelser vedrørende quiz rettes til: [emailprotected]

SVARPREMIELøsningsord sendes på SMS med kodeord BYSA QUIZ [løsningsord] til 2077 etter-fulgt av navn og adresse, eller til e-post adresse grafi [emailprotected] ord.no med ordet «QUIZ» i emnefeltet. Hver uke trekker vi ut en vinner som får årets Statoilkopp med kaff eavtalen for 2016. Premien må hentes i våre lokaler.Frist for innlevering: Søndag kl. 24:00. Pris per SMS kr 5.

AQUAMASSASJEVann - Varme - MassasjeVaa - Varme - aVV meme - MMMMaa jjjjjee

Den UNIKE kombinasjonen!

Vannmassasje uten å kle av deg, uten å bli våt.

Meget effektiv - 20 min = 80 min klassisk massasje. Gode priser og pakkeløsninger!

Massasje NordicKirkegata 8, Sandefjord | Tlf. 952 28 199

E-post: [emailprotected]

Facebook; «massage nordic as»

Byavisa Sandefjord - [PDF Document] (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Twana Towne Ret

Last Updated:

Views: 6032

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Twana Towne Ret

Birthday: 1994-03-19

Address: Apt. 990 97439 Corwin Motorway, Port Eliseoburgh, NM 99144-2618

Phone: +5958753152963

Job: National Specialist

Hobby: Kayaking, Photography, Skydiving, Embroidery, Leather crafting, Orienteering, Cooking

Introduction: My name is Twana Towne Ret, I am a famous, talented, joyous, perfect, powerful, inquisitive, lovely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.